cover

Air Raid Serenades

The Hellacopters

CD (2006) - Psychout / Wild Kingdom / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Scandinavian rock / Rock'n'Roll / Hardrock / Garasjerock

Spor:
(Gotta Get Some Action) Now!
Ferrytale
Born Broke
Soulseller
You Are Nothing
Like No Other Man
Long Gone Losers
Move Right Out Of Here
The Devil Stole the Beat From the Lord
Venus In Force
Down Right Blue
Crimson Ballroom
Hopeless Case of a Kid in Denial
Toys and Flavors
No Song Unheard
By the Grace of God
Carry Me Home
It's Good But It Just Ain't Right
Turn the Wrong Key
Everything's On T.V.
I'm in the Band
Bring It on Home

Referanser:
The Saints
Radio Birdman
MC5
Kiss
Dictators
Thin Lizzy
Bachman-Turner Overdrive
Ted Nugent
Blue Oyster Cult
Gluecifer
Turboneger
Backyard Babies
The Nomads

Vis flere data

Se også:
Cream of the Crap! - Collected Non-Album Works Volume 1 - The Hellacopters (2002)
By the Grace of God - The Hellacopters (2002)
Strikes Like Lightning - The Hellacopters (2004)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Maktdemonstrasjon

For en samling! 22 av svenskenes feteste låter samlet på ett brett.

I spissen for en bølge nye skandinaviske rockeband på midten av 90-tallet fant man Stockholms-baserte The Hellacopters. Kvintetten har med sin energiske øs-pøs rock'n'roll igjen sørget for å feste Skandinavia til verdens rockekart.

Sammen med kollegene Turbonegro, Backyard Babies, Gluecifer, The Sewergrooves og forgjengere som The Nomads og Union Carbide Production har de igjen gjort det lovlig å være upretensiøs og kravløs.

Men gruppa (/ene) har hele tiden hatt en klar og tydelig visjon. Låtene deres er kjappe, harde og høylytte. Fremføringen preges av stort engasjement og innlevelse. Nå har tiden kommet til å oppsummere deres første tolv år i bransjen.

Vi har allerede fått et par samlinger med outtakes. Denne gangen er tiden kommet til å gi plass til de virkelige godbitene. Og hvilken samling det har blitt! Air Raid Serenades samler singler og andre fremstående låter fra seks album, mange EPer og splitt-singler med andre band. Her er ingenting de mest innbitte fansene ikke har fra før, men altså noen flere godbiter for de som bare har albumene.

22 av Hellacopters' feteste låter samles på ett brett, og helt umiddelbart kan jeg ikke komme på noen åpenbare savn. Vi får de presentert i kronologisk rekkefølge og kan derfor følge bandets utvikling fra et relativt skramlete garasjerockband med skitten lyd til de meldiøse garasjesoul stadionrockerne som de har blitt i dag.

Underveis får vi deres egne kommentarer, og vi kan følge hvordan deres estetikk modereres og modifiseres: Fra de i begynnelsen steinhardt forsøker å svelge et noe lavere tempo på noen låter, til de nå har anammet elementer av 1970-tallsrockere som Cheap Trick i musikken sin. I dag er det sogar plass til en og annen ballade!

Likefullt ser vi en klar og tydelig sammenheng i uttrykket. Det handler om knallhard "action"-rock (Gotta Get Some Action) Now - med røtter i uttrykket til band som MC5, The Stooges, Radio Birdman, The Saints og Kiss. Etterhvert blir det også mer og mer plass til inspirasjon fra Grand Funk Railroad, Cheap Trick, Bachmann Turner Overdrive, Ted Nugent, Thin Lizzy, Three Dog Night, Blüe Oyster Cult og annen 70-talls rock.

Samtidig får musikken også mer og mer tydelige elementer av soul, og en nyfunnet melodiøsitet preger de siste albumene. Et resultat av at bandlederen Nicke Andersson graver seg stadig dypere inn og prøver ut dette med stort hell sammen med Scott Morgan fra inspiratorene Sonic Rendevouz Band og The Rationals i sideprosjektet The Hydromatics og The Solution.

Nickes vokal henter inspirasjon i Paul Stanleys musikkstil, og ved siden av punk, soul og heavy-metal er bluesen en bærende kraft i musikken til svenskene. Noen ganger kan denne gjengen fortegne seg som en tegneserieaktig karikatur på hva rock skal være, men det er i såfall på en positiv måte. The Hellacopters rocker suverent med attityde, presisjon og gode låter. De ikke bare opprettholder en rocketradisjon, de fører den videre til en ny generasjon.

The Hellacopters skal ha noe av æren for å ha åpnet opp for den massive suksessen til The Hives, noe det faktum at The Hives inkluderte en av bandets låter under Musikbyråns oppsummering av sine første ti år en bekreftelse på.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Boy Least Likely To - The Law of the Playground

(Too Young to Die)

Med banjoen som veiviser lærer The Boy Least Likely To oss å finne barnet som bor i oss alle.

Flere:

Wavves - Wavvves
Katatonia - Viva Emptiness