cover

If This Darkness Lingers

Emmerhoff & The Melancholy Babies

CD (2003) Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Indierock / Goth / Folkrock / Ørkenrock

Spor:
Caravanserai
Nowhere Town
Misty Trail
Dark Horse
Backwoods
Hammered Down
Shaky Ride
Weightless
Stuck In the Mud
Monsoon
If This Darkness Lingers

Referanser:
16 Horsepower
The Gun Club
Divine Horsemen
Nick Cave and the Bad Seeds

Vis flere data

Se også:
Loosebox - Emmerhoff & The Melancholy Babies (2002)
Electric Reverie - Emmerhoff & The Melancholy Babies (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Urettferdighet

Det eneste jeg hører, er et band fra Bergen som helst ville vært 16 Horsepower.

Nå skal jeg muligens være litt urettferdig.

I fortsettelsen kommer jeg til å sammenligne Emmerhoff and the Melancholy Babies med 16 Horsepower. Ja da, jeg vet at det ikke er særlig snilt gjort, men bandet gir meg nesten ikke noe valg. Bergensbaserte Emmerhoff and the Melancholy Babies skulle antagelig ønske at gruppa var 16 Horsepower. Selv låttitlene virker kjente: "Nowhere town", "Misty trail", "Dark horse", "Backwoods", "Hammered down", "Stuck in the mud" og "Shaky ride". Dette er hjemtraktene til David Eugene Edwards. På åpningssporet "Caravanserai" er det omtrent bare vokalen hans som mangler.

Men det er nok.

Det utgjør egentlig den store forskjellen.

Emmerhoff and the Melancholy Babies ville helst ha vært 16 Horsepower. Og det er jo forståelig nok. Men jeg tror liksom ikke helt på dem. Låtene til David Eugene Edwards høres ut som de er spilt inn i et mørkt, kaldt kapell, eller kanskje ute mellom gravene et sted i Appalachene, langt fra nærmeste hovedvei. Sangene til Emmerhoff og de melankolske babyene høres ut som de er blitt til i et øvingslokale på Møhlenpris.

"If this darkness lingers" er langt fra noe dårlig album. Emmerhoff and the Melancholy Babies vil det beste. Gruppa er både kompetent og habil, plata meget velprodusert. For eksempel beveger "Caravanserai" seg etter hvert over i et glimrende refreng og et langt, parallelt gitarparti som slynger seg i sirkler, omtrent som The Allman Brothers Band tidlig på syttitallet.

Bergensbandet har også andre influenser. Gun Club, for eksempel, eller John Fogertys "Bad moon rising". Enkelte partier på stillfarne "Backwoods" får meg av en eller annen grunn til å tenke på en melankolsk country-utgave av svenske Atomic Swing. "Monsoon" høres i starten ut som noe fra Led Zeppelins fjerde album, før Black Sabbath og Ozzy Osbourne kommer inn for fullt på refrenget.

Til slutt er det likevel 16 Horsepower jeg vender tilbake til, gang etter gang. Men når jeg lytter til "If this darkness lingers", ser jeg ikke inn i de flakkende, angstridde øynene til David Eugene Edwards. Jeg ser ikke demonene og spøkelsene som flykter fra stedet. Jeg kjenner ikke spyttet fra kjeften hans, eller besettelsen som er i ferd med å gjøre ham gal. Det eneste jeg hører, er et band fra Bergen som helst ville vært 16 Horsepower.

Urettferdig?
Ja, sikkert.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

(Rune Grammofon)

Debutplate, helt fersk svensk trio, men på ingen måte ubeskrevne førstereisgutter.

Flere:

Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
Thomas Dybdahl - Science