cover

Tell The World: The Very Best of Ratt

Ratt

CD (2007) - Atlantic / Rhino / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Heavy metal / Glam / Stadionrock

Spor:
Dangerous But Worth the Risk
Back For More
Lovin' You's a Dirty Job
Nobody Rides For Free
Heads I Win, Tails You Lose
You're In Love
City to City
Body Talk
Way Cool Jr.
Round and Round
Lay It Down
I Want a Woman
Dance
Wanted Man
Slip of the Lip
Shame Shame Shame
Lack of Communication
Over the Edge
Steel River
Way Cool Jr.

Referanser:
Mötley Crüe
Alice Cooper
Bon Jovi
Poison
Kiss
Aerosmith
Guns N' Roses
Van Halen

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Party!

Åttitalls-rockerne i Ratt har samlet tjue av sine beste låter på en hardstappet sølvdisc.

Når et band som har en noenlunde rikholdig diskografi skal samle sammen høydepunktene på en enkelt plate er det nærmest nødt til å bli uoverensstemmelser omkring hvorvidt alle de beste låtene er med. På Ratts samleplate finnes det tjue låter fra i alt sju studioalbum, et soundtrack og en unplugged-session, så åttitallsrockerne har mangt et sted å hente materiale fra når de skal fylle discen med åtti minutter musikk.

For den som måtte være usikker på hva Ratt gjør rent uttrykksmessig, så er det vel på det rene at for eksempel Mötley Crüe og Poison er nærmest selvskrevne når det skal plukkes fram referanser. Åttitallsrocken var i mange tilfeller sterkt preget av hårspray, glam og høy partyfaktor, men i motsetning til mange andre var aldri Ratt noe utpreget glamband.

Ratt ga ut sin første fullengder i 1984, idet glam- og sleazerocken for alvor begynte å ta av. Alt i alt er de fem første skivene de som er best representert på denne samleren, til tross for et og annet nyere innslag mot slutten. Snart 25 år etter debuten har bandet naturlig nok et litt annerledes og skal vi si mer moderne sound. Nickelback er kanskje ikke helt unaturlig å nevne til sammenligning, men det er tydelig at gutta har blitt voksne ...eller?

Låtutvalget er det ingenting å si på, men jeg tror ikke skiva hadde tapt stort på å vrake unplugged-versjonen av Way Cool Jr. til fordel for eksempel en nyere låt. Collage og Ratt, utgitt henholdsvis i 1997 og 1999, er kun representert med en låt hver, noe som i bunn og grunn er litt svakt.

Innleggsheftet byr på helt grei historikk og bandmedlemmers kommentarer til hver og en av låtene. Et litt bredere utvalg av bilder hadde ikke vært å forakte, idet kun et par gruppebilder er inkludert her.

Innholdsmessig langt fra noen nedtur dette her, men litt grå (bokstavelig talt) og kjedelig innpakning forteller lite om åttitallsfesten som ligger gjemt på selve CDen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Nuno Canavarro - Plux Quba
Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos