cover

Music to the Art of the Late Olivia Mordecai

Beezewax

CD (2006) - Division / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Indiepop / Powerpop / Collegerock / Folkrock / Soul

Spor:
Youthful high spirits
Discoesque
Take any life
Say your part
All terrain
Montclair, Nj
Hand on your heart
A lifetime
Need to go back to find it out

Referanser:
The Posies
Teenage Fanclub
Buffalo Tom
Weezer
The Lemonheads
Death Cab for Cutie

Vis flere data

Se også:
Who to Salute - Beezewax (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Repeat: All

Kenneth Ishak må være verdens mest sympatiske mann - i hvert fall når han synger.

Stemmen til Kenneth Ishak gjør noe med meg. Jeg tror han må være verdens mest sympatiske mann, i hvert fall høres det sånn ut når han synger. Jeg blir som en diger bomullsdott innvendig. Stemmen hans er verken sterk eller teknisk "perfekt" - men den er varm, myk og står perfekt til Beezewax sitt smårufsete uttrykk. Ishak er også en særdeles produktiv kar - som en del har fått med seg har han i tillegg til å være primus motor i Beezewax de siste par årene rukket å markere seg som soloartist, med de to finfine platene "Northern exposure" og "Everything has soul".

På sin femte fullengder låter mossegjengen fremdeles som seg selv. Heldigvis. De lager fremdeles trivelig popmusikk i Posies/Teenage Fanclub-land. Skjønt, trivelig er kanskje et litt pussig ord å bruke, tatt i betraktning at denne platen er tilegnet en venninne av bandet som tok sitt eget liv for en tid tilbake. Men la oss ikke dvele ved det, for poenget er at jeg blir veldig glad av å høre Beezewax. Og siden albumet er ment som en hyllest, vil jeg anta det er helt greit at jeg oppfatter "Music to the life of the late Olivia Mordecai" som en positiv plate.

Hjemme hos meg står musikken på gjennom alle døgnets våkne timer, men selv om jeg har et firesifret antall plater å velge mellom, er det slett ikke alltid jeg vet hva jeg vil høre på. Da har jeg pleid å sette på Led Zeppelin og alt har vært stas. I det siste er det Beezewax som har vært innertieren, uavhengig av humør og omstendigheter - og det er utvilsomt en stor kompliment.

Jeg er kanskje litt i overkant optimistisk nå, men det hadde vært usigelig moro om landets befolkning omsider hadde vist at vi greier å gjenkjenne en god popplate - og dermed kanskje gi Beezewax den oppmerksomheten og anerkjennelsen de fortjener. Har vi litt tungt for det, eller?

"Discoesque" og "A Lifetime" hevder seg i alle tilfeller i toppen blant årets hittil beste låter, og "Music to the life of the late Olivia Mordecai" er en trettien minutter lang powerpop-perle. Repeat: All.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

The Low Frequency in Stereo - Futuro
The Mormones - Guide To Good And Evil