cover

To the Rescue

Casa Electro Novo

CD (2004) - Trust Me / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektro / Rock / Pop

Spor:
Casa Electro Trip
Space Junk
Angels & Insects
Chelsea Piers
To The Rescue
Catching Air
Lower East Side
Femme Fatale
One Night
Casa Ago Go

Referanser:
Primal Scream
Sigue Sigue Sputnik
Kraftwerk
Dust Brothers

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


My casa or yours?

Eksilamerikaner byr på lettglemte sommerrytmer som gir umiddelbar tilfredsstillelse.

Akkurat som påsken krever en lettlest krim, har sommeren behov for lettfattelig popmusikk. Årets redningsflåte er Casa Electro Novo som kommer min vei via Trust Me Records. Enmannsbandet regjeres av amerikaneren Carl M. Smith, som har gjort europeer av seg med base i Berlin og London.

Uttrykket som dominerer debutalbumet To The Rescue, er retroaktivt med imponerende bredde. Smith byr på tilbakeskuende elektro i det ene øyeblikket for så å vri uttrykket i retning av skitten rock i det neste. Ingen av delene er særlig nyskapende, men Casa Electro Novo leverer med en gutteaktig sjarm som er umulig å motstå. Dersom du mangler et lydspor til oppbyggende timer i parken denne sommeren er To The Rescue din redning - fri for selvhøytidelighet og pretensiøst tomprat.

Åpningen av albumet er tillagt et elektronisk uttrykk med referanser til tysk nybrottsarbeid på 70-tallet. Dersom gutta i Kraftwerk hadde vært bekymringsfrie sjeler, hadde de sannsynligvis produsert åpningslåta Casa Electro Trip for 30 år siden. Tilbakeskuende rytmer dominerer også den påfølgende Space Junk, men her får blippene besøk av skrudd gitar som gir låta et tilskudd av adrenalin. Funky bass introduserer Angels & Insects og byr på et lydbilde som ikke er ulikt det soniske uttrykket som Dust Brothers skrudde for Beck på Odelay. Låta gir anerkjennende nikk til John Peel og et ballespark til George Bush, men er først og fremst en partylåt med en umiddelbar hook.

Fire låter ut i albumet kommer et markant brudd hvor det elektroniske uttrykket byttes ut med gitarbasert rock i gata til The Strokes og Primal Scream anno Jailbird. Musikken er fremdeles dødelig fengende og rockeren Chelsea Piers er den låta i utvalget som fanget oppmerksomheten min først. I dette lunet byr Smith på vokal som ligger tett opp til Primal Scream-sjef Bobby Gillespie. Tittellåta gir den klassiske rocken elektroniske utfordringer underveis, og selv om hybriden fremstår som uforløst er forsøket prisverdig i seg selv.

Ikke alle forsøkene er like vellykkede i mine ører. Den hals-over-hode-rastløse Lower East Side blir en fattig kopi av lutfattige Sigue Sigue Sputnik med klare paralleller til deres overdrevne bruk av effekter i et punkaktig lydlandskap. Den innledende entusiasmen får et skudd for baugen i løpet av den avsluttende halvdelen hvor flere trøtte låter gjør at interessen falmer. Helhetsinntrykket reddes delvis av de campy låtene Femme Fatale og Casa Ago Go som i det minste byr på en god dose humor.

Casa Electro Novo vil ikke revolusjonere populærmusikken, men med en fandenivoldsk tilnærming til låtsnekring makter Carl M. Smith å gjøre sløve sommerdager litt mer adrenalinfylte. Jeg trykker To The Rescue til mitt bryst denne sommeren, men vil nok glemme hele flørten når høstregnet slår mot ruta.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Orb - Bicycles & Tricycles

(The Hexus / Cooking Vinyl)

The Orb er tilbake fra en kort dvale, denne gangen med et fokusert album bestående av merkevarebeskyttet dub, ambient house og flytende stemninger.

Flere:

The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society
Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver