cover

Universal Hall

The Waterboys

CD (2003) MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Keltisk

Spor:
This light is for the world
The christ in you
Silent fellowship
Every breath is yours
Peace of Iona
Ain't no words for the things I'm feeling
Seek the light
I've lived her before
Always dancing, never getting tired
The dance at the crossroads
e.b.o.l.
Universal hall

Referanser:
The Pogues
Hothouse Flowers
U2
The Alarm
Van Morrison

Vis flere data

Se også:
Too close to heaven - The Waterboys (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


God utsikt

Det er nesten bare Mike Scott som lager slik musikk.

Stemmen til Mike Scott har god utsikt. Den sitter et sted høyt oppe i det skotske høylandet og kikker ut over øyriket. Av og til ser den helt til New York. Andre ganger skimter den bare Spiddal og Findhorn.

Jeg har alltid vært svak for den store musikken til Mike Scott.

Jeg tenker på den der man hører trompeter og fanfarer, saksofonene spruter, felene griner, stjernene eksploderer, universet trekker seg sammen og verden passerer forbi, fortere og fortere, til man plutselig ser lyset i enden av tunnelen, bryter overflaten, strekker seg mot himmelen, vrir armene rundt hodet, skrur av lyset, ruller seg sammen som en ball og hiver etter pusten.

Den ja.

På plater som "A pagan place" og "This is the sea" er Mike Scott på vei ut av stratosfæren, totalt vektløs, fri for alle lenker og bånd, med hjertet i hånden og sjelen på vranga.

Jeg er svak for den store musikken til Mike Scott. Men jeg har også alltid elsket de enkle, inderlige vignettene hans av typen "A man is in love", "Bigger picture", "The star and the sea" og "How long will I love you". Dessuten hører jeg til dem som mener at den nakne, stort sett akustiske soloplata "Bring 'em all in" fra 1995 er noe av det aller, aller flotteste han har gjort.

"Universal hall" kan minne litt om det albumet.

Dette er den andre plata under navnet The Waterboys siden comebacket med "A rock in a weary land" for tre år siden. Mike Scott gjenforenes her med Steve Wickham, fiolinisten som var så framtredende på "Fisherman's blues" og "Room to roam". Bare det gjør "Universal hall" til en liten begivenhet.

Men ellers er det meste som før.

Mike Scott har alltid vært en religiøs mystiker. Du kan se det på titler som "The pan within" og "Spirit". Du kan høre det i låter som "Too close to heaven" og "A church not made with hands". Musikken hans handler nesten bestandig om det mytiske og magiske. Som vanlig har han også en helt egen frihet i stemmen.

På sanger som "Christ in you" og "Ain't no words for the things I'm feeling" er han tilbake i Findhorn, det lille samfunnet i Skottland hvor han spilte inn ærlige, personlige "Bring ‘em all in". På låter som "This light is for the world" og "Always dancing, never getting tired" lener han seg inntil filosofens stein (ja, den på coveret av plata til Van Morrison) mens Steve Wickham danser rundt ham i det høye, myke gresset. På tittelkuttet og "Peace of Iona" høres det ut som han faller til ro på ei klippe ytterst i havgapet etter at sjøen har rast rundt ham i flere dager.

Det er nesten bare Mike Scott som lager slik musikk.

Da tilgir jeg ham gjerne et mislykket eksperiment som "Seek the light" og at han ikke alltid finner ord for det han prøver å si. I tillegg minner "Silent fellowship" litt vel mye om ABBAs "Dancing queen".

Men det er det kanskje bare jeg som hører.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nils Bech - Look Back

(Fysisk Format)

En debut som mestrer kunsten å spille på motsetninger på glimrende vis, og det med et knippe skamløst flotte poplåter.

Flere:

Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh
Geoff Berner - Whiskey Rabbi