cover

Vamp i Full Symfoni

Vamp & Kringkastingsorkesteret (KORK)

CD (2006) - MajorStudio

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Folkrock / Klassisk / Symfoniorkester / Vise / Voksenrock

Spor:
Kim du nå va?
Fuglane vett
Månemannen
Savonarola
Tilståelse
13 humler
Lindehålsmaen
Sitte å tenke
Våken drøm
Det er derfor eg synge
Denne uro
Under jorda
Ingeborg
Svin på skog
Tir n'a Noir

Referanser:
Veslefrikk
Nøkken

Vis flere data

Se også:
Siste stikk - Vamp (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En folkrock-viseskatt

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette er en av fjorårets mest solgte skiver.

Å si at Vamp er folkelige, ærlige og oppriktige er å konstantere en selvfølgelighet. På samme måte er det en underdrivelse å si at Kringkastingsorkesteret (KORK) er samspilte eller tighte.

Vamp har blitt beskrevet som en uovertruffen musikalsk enhet, et fullkomment band og KORK som et av landets mest musikalsk åpne, fleksible og allsidige orkestre. Skribentene har helt rett. Betyr det at kombinasjonen av de to skaper et enda større hele?

Forholdene ligger i hvertfall til rette på I Full Symfoni. Med stor glede og entusiasme har haugesunderne gitt seg inn i dette prosjektet som har vært initiert med utgangspunkt i KORKs begeistring for bandet og deres musikk.

Turneene de har hatt sammen har også vist at begge grupperingene har hatt glede og musikalsk utbytte av sammensmeltningen.

Dessverre må jeg likevel konstatere at jeg setter større pris på Vamp på egenhånd enn sammen med landets beste musikere. Om det er det organiske mer tilbakelente jeg savner vet jeg ikke. Faktum er ihvertfall at jeg har hatt større glede av å høre bandet på egen hånd. Kanskje blir det denne gangen litt for overbevisende perfekt?

På egenhånd er det mer trøkk og fandenivolskhet i fremføringen av låtene. Her blir det hele mer nedstemt og delikat. Naturlig nok får strykeinstrumentene stor plass når man benytter KORK, og trommer og perkusjon er mindre fremtredende. Uansett er dette likevel en fin oppsummering av mange av de fineste låtene landets ledende folkrockere har skapt. Ved siden av dagens sanger Vidar Johnsen finner man også plass til bandets tidligere vokalist Jan Ingvar Toft og Rita Eriksen som gjestestruper på denne platen.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette er en av fjorårets mest solgte skiver. Vamp har, på egenhånd og med KORK, gledet mangt et hjerte fra den norske konsertscenen og er både et av landets beste og et av de hardest arbeidende orkestrene.

Finere viser skal man lete lenge for å finne i den norske musikkfloraen. Versjonene her er gjort med stor innlevelse og respekt for utgangspunktet. Ta dere også tid til å gå inn i dybden på bandets katalog for å sjekke de utgivelsene gruppen har gjort på egen hånd. Der er det mye fint å hente om temaer som utferdstrang, natur og tilhørighet.

Nå gleder jeg meg til etterhvert å også få se DVDen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.

(Secretly Canadian)

Make that black record and we'll all sing along, to the bad luck lullaby...

Flere:

Aphex Twin - drukqs
Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini