cover

Electric Avenue Tapes

Tied + Tickled Trio

CD (2001) - Clearspot / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz / Elektronisk

Stiler:
Frijazz / Post-rock / Dub / Instrumental / Elektronika

Spor:
United World Elevator
Tusovska Dub version
Van Brunt/Van Ness
Sevastopol Version
Konstantinopel

Referanser:
To Rococo Rot
Mouse on Mars
Pole
The Notwist

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Bundeskraft!

Bind deg fast og la deg kile av kreative tyskere.

Det finnes vel forsatt enkelte der ute som får frysninger av "tysk musikk", og tenker på ompa-rytmer, europop eller lærkledde tungrockere. Glem det. Europas lokomotiv fører også an innen den moderne musikkscenen (Pole, Oval og Mouse on Mars er band som kan nevnes). Tied+Tickled Trio er også et elektronisk eksperimenterende band, men samidig mye mer. Deres kopling mellom jazz, dub og elektronica slår svært heldig ut!

Etter at første pianoakkord blir spist opp av sultne teknokrauter er det ingen vei tilbake. De første minuttene av United World Elevator er noe nølende, som om musikerne leter etter en stabil rytme å forholde seg til. Den bygger seg gradvis opp gjennom fusjonen av en elektronisk bakgrunn og det levende bandet. Klingers bass er dyp som Bill Laswells og rytmen finner snart sitt eget liv. Tilfeldighetene gjorde at jeg anskaffet denne platen samme dag som Neu 2 fra 1973, og likheten med denne er ganske fascinerende.

Etter åtte minutter slippes så Ulrik Wangenheim løs med sin saksofon. Den allerede groovy musikken blir komplett da mannen svinger øksa mot orgasmiske høyder, som Bill Pullman gjorde det i Lost Highway (av David Lynch). United World Elevator har noe av den samme bevegelsen som trompetisten Donald Byrd tok i bruk på 70-tallet, og det betyr at det låter funky og dansbart.

Lenken mellom T+T og dubrytmer blir enda klarere med låter som Tusovska Dub Version og Sevastopol Version. På disse sporene plasseres disse i en skitten lydsetting, noe landsmennene Pole også rendyrker.

Konstantinopel er i formen det frieste av sporene, et slags herlig kaos i sporene av John Coltranes velmaktsdager. Denne kombinasjonen av flere stilarter blir i dette tilfellet ikke forvirrende, men virker helt naturlig. Ved hjelp av maskinenes muligheter, og med menneskelige egenskaper som improvisasjon og det uforutsette lykkes Tied + Tickled Trio med sin moderne fusion.

Enkelte har omtalt T+T som et band i ånden til Miles Davis klassiske In a Silent Way (1969), i forhold til hans strukturer rundt monotoni og den kontinuerlige rytme. Det er forståelig, men mye av den utagerende eksperimenteringen som han gikk videre med, for eksempel på Get Up With It (1974) er også merkbar.

Har du som meg savnet et band som krysser jazz (Miles Davis/ John Coltrane/ Ken Vandermark) med dub og rå energi, så har du antakelig løst problemet ved å kjøpe denne platen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency

(Plug Research)

Enkelte har det i blodet. Noen besitter kvaliteter som andre bare kan drømme om. Møt David Thomas Broughton.

Flere:

Tinariwen - Amassakoul
The National - Alligator