cover

Conspiracy In Mind

Communic

CD (2005) - Nuclear Blast / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Prog / Metal / Thrash / Powermetal

Spor:
Conspiracy In Mind
History Reversed
They Feed On Our Fear
Communication Sublime
The Distance
Ocean Bed
Silence Surrounds

Referanser:
Candlemass
Sanctuary
Nevermore
Ark

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Konspirasjonsplaner

Glimrende norsk heavymetal-debut fra sørlandsband.

Med band som Conception, Artch og Ark er det bevist at det finnes mer kvalitetsmetall i Norge enn kun den av black metal og dets like. Norsk progressiv metall har lange og gode tradisjoner, og debutplata til Communic, Conspiracy in Mind, føyer seg fint inn i rekken av kvalitetsutgivelser.

Communic spiller som sagt tradisjonell progressiv/heavy-metal, med norske band som ovenfornevnte Ark og amerikanske band som Nevermore og Sanctuary som umiddelbare referansepunkt.

Trioen består av Oddleif Stensland og Tor Atle Andersen, begge med fartstid i Scariot. Sammen med Erik Mortensen gjorde de seg positivt bemerket på en demo-cd og ble huket inn av selveste Nuclear Blast; kanskje verdens største plateselskap for ekstrem musikk. Dissse koblet Communic opp med den rutinerte og anerkjente produsenten Jacob Hansen, som har gitt gutta den klare, gode produksjonen som gjør at Communic låter melodiøst og musikalsk, såvel som tungt og tøft.

Som låtskrivere har Communic vist seg dyktige, og det er mye godt håndverk å spore i den drøyt 55 minutter lange langspilleren. Med et jevnt over høyt nivå blir det vanskelig å skille ut enkeltlåter, men favorittene er etterhvert blitt History Reversed og The Distance. Sistnevnte har et høydepunkt etter cirka 4 minutter, hvor luftgitaren trygt kan finnes frem. Dette gjelder om man er på bussen, på arbeid eller hjemme i sofaen.

Hvilke lumske konspirasjonsplaner Communic har In Mind, vites ikke. Kanskje får vi svar på dette i 2006, når deres andre plate kommer ut?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Loch Ness Mouse - 11-22

(Perfect Pop)

The Loch Ness Mouse redefinerer seg i det norske musikklandskapet. Med bravur.

Flere:

Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1
The Mormones - Guide To Good And Evil