cover

Rise Up!

The Black-Eyed Snakes

CD (2003) - Chairkickers' Union / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock / Garasjerock

Spor:
Rise Up!
Foresight
Mexican Half-Stick
Good Woman Blues
Cornbread
Red Sheet
No Good Daddy
Bo Diddley
Hillside Stomp
In A
Shine-ola
Hillside Stomp (reprise)

Referanser:
Low
Red Red Meat
Bo Diddley
Jon Spencer Blues Explosion

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Grisebingeblues

Her er gutta som ikke har vaska seg og som fnyser av musikalsk såpevann.

Bak de underlige navnene til disse bluesrockerne finner man i hvert fall en person som burde være kjent for indie-publikumet. Vokalist "Chicken-Bone" George (Alan Sparhawk) er til vanlig å finne i det langt roligere Low. Et par av gjesteartistene har også vært å finne på skive før. "Soggy" Tim Rutili finner man ellers i Red Red Meat og Califone, mens Haley "Hale-Bopper" Bonar til vanlig er soloartist.

Som The Black-Eyed Snakes får disse musikerne utløp for de mer primitive og møkkete sidene av kreativiteten sin. Denne skiva lukter avføring og gammel svette fra første akkord til siste hyl. Bandet får Jon Spencer til å fremstå som en pen popmusiker. "Chicken-Bone" George innbiller lytteren at han må ha en eksorsist før kvelden er omme... ellers...

Gitarene dras gjennom gjørma mens negler rives av på strengene. Rise Up! høres ut som et verkende sår av ei rockeskive. Et slikt man lett blir frista til å pirke borti. Det er ikke pent, men fryktelig fristende. Bandet haler og drar i låtene så man kan bli deilig svimmel. De tar utgangspunkt i enkel rock og grisegroover den mør og levende. Drivet kan skremme bluesbrokk på enhver som er skeptisk til Notodden som festivalby.

I en tid hvor helvete er avskaffet forteller The Black-Eyed Snakes oss hvor djevelen nå bor. Han bor nemlig i maisbrødet... hvor ellers...?!? Den litt skurrete og skeive No Good Daddy kan rocke på deg vanvittig godt humør. En hyllest til en av sine forbilder har de også fått til. Låta Bo Diddley bygger løst på ideer fra mannen med samme navn.

Nå skal det sies at det kan bli litt mye av det gode utover skiva, men det er ingen tvil om at Rise Up! er blant de mørkeste rock'n'roll opplevelsene du vil få på en stund. Da i betydningen herlig mørk. Denne bør nytes med en hvilken som helst form for hjemmebrygg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt

(Voices Music & Entertainment (VME))

Ein illusjonslaus men ikkje håplaus drabantbypoet, fengande tonar, og smittande ungdommelig mot.

Flere:

Kaospilot - Shadows
The Sea and Cake - One Bedroom