cover

Heart Attack

Hello Goodbye

CD (2002) - Racing Junior / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Indierock / Lo-fi

Spor:
Have You Seen My Boy
African Nights
Summer Warmth
Highway Kind
Black Kneehights
We Used To Be (A Little Bit Hurt)
Windy Fields
Secondhand Teenager
I Won't Let You Go and I Won't Change My Mind
Ode to Betty
Pussycat
Vampire Love
Picky Eater
Wind Sha La La

Referanser:
The White Stripes
Ricochets
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
Cheesecake, last take - Hello Goodbye (2002)
Haunted Holiday - Hello Goodbye (2004)
Haunted Holiday - Hello Goodbye (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


En skranglete og variert halvtime

Hello Goodbye har laget en kort og hyggelig plate med enkle virkemidler.

Hello Goodbyes første langspiller kan vinne en del hjerter på enkle virkemidler og en god dose sjarm. Dette er en plate uten for mange krumspring eller kostbare (musikalske eller økonomiske) arrangement. En hyggelig opplevelse er det uten tvil. Etter et par gjennomlyttinger kan man gjerne ta seg en øl og tralle med.

Bandet består av to svenske og to norske medlemmer. Den sist ankomne er gitarist Alex fra det igjen aktuelle Ricochets. Til tross for at deler av bandet har kunstskolebakgrunn er det ikke intellektualisme som preger Heart Attack. Den preges mer av naivisme og nese for små, gode låter. Låtene spenner fra rask rock'n'roll til rolig countrypop. Dermed også fra rockefot og glising til tristhet og melankoli hos lytteren. Felles for alle er at de er relativt lettfattelige og svært fengende.

Man trenger også evnen til å se humoren i en del av låtene for å kunne kose seg med Heart Attack. Et eksempel på dette er den lange mjauesekvensen som avslutter Pussycat. Enkelte synes nok dette blir for mye av det gode, mens andre ler seg skakke. Vokalist Lisas stemme ligger ofte et sted mellom mildt irriterende og sprudlende frisk. Den gjør seg spesielt godt der den kombineres med Frode Fivels milde pop-røst. Stemmene underbygger desperasjonen og sårheten i en del av tekstene.

De mest rocka låtene ligger tidvis i samme landskap som White Stripes, noe som kan ha mye med den enkle gitar&trommer-besetningen å gjøre. Disse delene av Heart Attack preges av rå, aggressive og nesten stakkato gitarer. I tillegg finner man den potensielle indiehitten Summer Warmth, med et utrolig søtt refreng. Denne låta bør på grunn av lengden (ca. 1:30) alltid spilles to ganger på rad.

Om Heart Attack kommer til å selge i samme grad som label-kollega St. Thomas tviler jeg på, men den har potensiale til å bli en kultklassiker i hovedstadens skranglepop-miljø. Hello Goodbye er uansett et band jeg gleder meg til å følge i tida som kommer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Supersilent - Supersilent 7

(Rune Grammofon)

En knallsolid konsertfilm med flere store høydepunkter. Hiorthøy og Supersilent i sublimt samspill.

Flere:

Vapnet - Döda Fallet
Foster The People - Torches