cover

Unwound From the Wood

Music A.M.

CD (2006) - Quatermass / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Indiepop / Folktronica / Elektropop

Spor:
Always
I Was Born to Make You Happy
You Know Better Now Than You Ever Did Before
Say It
NY 75
Ten Ton Truck
Don’t Let This Be All
Stars On 45
Your Bones
Miercoles
Every Bulb in the Place Blew

Referanser:
To Rococo Rot
September Collective
Pram
Four Tet
Stereolab

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Love, loss, longing & libido

Det virtuelle kollektivet Music A.M. består av to tyskere og en skotte, nærmere bestemt Stefan Schneider (To Rococo Rot, September Collective, Mapstat

Unwound From the Wood, deres tredje utgivelse, er et forsøk på å dra kontinental folktronica et lite stykke ut av skogen og tilbake i retning av 1960-tallets proto-soul.

Åpningssporet Always gir et rimelig presist førsteinntrykk av hva Music A.M. dreier seg om. Deltidsforfatter Luke Sutherland lirer knirkende av seg sine halvsovende hengekøyerefleksjoner, mens høyere makter og tyngdekraften sørger for en doven pendling mellom ingenting og allting. Tekstene har med andre ord et nonsensialt preg, lysene i det fjerne viser seg å være en lastebil, den kommer nærmere og kjører over en av de herværende (Ten Ton Truck).

Rytmemønstrene klakker og hopper som om de skulle stamme fra en halvdefekt orgelrytmeboks fra 1970-tallet som får juling av en gjeng gretne hells angels.

I Was Born to Make You Happy bringer oss nærmere det der med blekansiktsoul og hypnosefunk, basslinjene spretter oppover oktavene som dresserte grummiballer. Say It er mer av det samme, bare enda mer effektiv med bruk av samplet mellotron og kitschete falsettkoringer(!).

You Know Better Now Than You Ever Did Before ligner så vidt jeg husker mer på To Rococo Rot – et instrumentalspor med en dæsj Harmonia og støvete ferieturer på autobahn. Stars On 45, et klart høydpunkt, kan likeledes være en referanse til Ralf og Florians Radioaktivität. Nesten umerkelig kommer en del High Llamas-aktig brass drivende inn av og til, for eksempel på Don't Let This Be All. Vakrest er den sparsomme, forsiktige bruken av Fender el-piano (Satie á la ping pong?), slik som på Your Bones.

Music A.M. skaper et temmelig særegent lydbilde, en slags nokturnal byssanlullica som får trærne til å smile seg i søvn – og det er akkurat det verden trenger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Aphex Twin - drukqs

(Warp)

Ricard D. James aka Aphex Twin pusher grenser og ser litt tilbake.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand