cover

Wild Mountain Nation

Blitzen Trapper

CD (2007) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Countryrock / Lo-fi / Alternativ

Spor:
Devil's A-Go-Go
Wild Mountain Nation
Futures & Folly
Miss Spiritual Tramp
Woof & Warp of the Quiet Giant's Hem
Sci-Fi Kid
Wild MTN. Jam
Hot Tip/Tough Cub
The Green King Sings
Summer Town
Murder Babe
Country Caravan
Badger's Black Brigade

Referanser:
Pavement
Two Gallants
Animal Collective
The Grateful Dead
The Band
Beck
Akron/Family

Vis flere data

Se også:
Furr - Blitzen Trapper (2008)
Destroyer of the Void - Blitzen Trapper (2010)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Søttitallskameratene

Oregon-gjeng på sopptur i fjellet og med mange obligatoriske røykepauser.

Denne gjengen har spredt sine ville fjellhymner fra sin base i Portland, Orgeon siden 2003. Herværende plate er deres tredje i rekken, og den første på et større selskap da den nå er gjenutgitt på SubPop.

Wild Mountain Nation tar for seg fra en rekke hold; røttene til bandet kan nok spores i Grateful Deads psykedeliske country-jammer, med årene er dette et grunnlag som har blitt gradvis utprøvd og utbygd av en rekke andre. Utviklingen har heller ikke gått Blitzen Trapper hus forbi, og slik er det mulig å navnedroppe både Akron/Family og Animal Collective som ganske naturlige referansekilder.

I løpet av en kjapp halvtime farer de over mye pløyd mark på denne platen, de er i godt selskap av band som søker tilbake til naturen, til det uberørte og idylliske. Men Blitzen Trapper evner å skvise friske dråper fra tørre bekker. De presterer å binde hillbilly-musikk, psykedelisk pop og lofi-skranglerock sammen til et overbevisende sammenhengende hele, selv om det betyr at en slitsom freak out som Woof & Warp Of The Quiet Giant's Hem etterfølges av ren hjemmebrent-country som Wild Mt. Jam, en småskeiv Pavement-møter-Beck låt som Hot Tip/Tough Club får følge av en aldeles stjerneklar folkvise som heter Summer Town. Det spretter dermed litt frem og tilbake, og det bidrar i hvert fall til at det er vanskelig å falle helt til ro med denne på øret. Selv foretrekker jeg i dette tilfellet de roligste stykkene, det er disse som er mest tiltalende med Blitzen Trapper. Samtidig, de mer høyrøstede utblåsningene er de som bidrar til å gi bandet deres karakter, det er her lekenheten og bredden kommer frem.

Men låtmaterialet er svakere enn viljen til spilleglede og lekenhet, og de er mer sjarmerende i kraft av dette enn for sine mer eller mindre løsslupne melodier. På joviale øyeblikk som Future & Folly og Country Caravan er de ganske uimotståelige, og med avsluttende Badger's Black Brigade viser de også at de tar seg råd til å kun bruke et drøyt minutt på det som er platens fineste øyeblikk. Neste gang kan de gjerne kutte ut litt av den atonale manien og heller dyrke den melodiøse harmonien i større grad.

Det er noe tilforlatelig og trivelig over Blitzen Trapper, som ser ut til å være lykkelig fanget i et 70-talls-univers der avstanden mellom kosmos og låveveggen ikke er urovekkende stor.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf

(Drag City / Domino)

Superduoen finn tonen og dukkar ned i det grumsete og blodige, men løftar også hovudet, smiler og er tilfreds.

Flere:

Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds
Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress