cover

At Sixes and Sevens

Jason Loewenstein

CD (2002) - Domino / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Lo-fi

Spor:
Codes
Casserole
Angle
Circles
I'm A Shit
Crazy Santana
Upstate
Roswell to Jerusalem
H/M
NYC III
Funerals
More Drugs
Mistake
Transform

Referanser:
Sebadoh
Sentridoh
Folk Implosion
Dinosaur Jr.

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Varierte gleder

En Sebadoh går solo, men ligner fortsatt veldig mye på gamlebandet.

Jason Loewenstein er nok kjent for mange som den ene av de to kreative fyrene fra Sebadoh. Sammen med Lou Barlow har han beveget seg rundt omkring i amerikansk indierock i over 10 år og opparbeidet en trofast menighet. Dette soloalbumet er utgitt både under hans eget navn og under pseudonymet Sparkalepsy. Uansett hvilken utgave du får tak i er det snakk om samme tittel, samme låter og samme innspillinger.

At Sixes And Sevens har mange av de samme trekkene som Sebadoh-skivene ofte har. Støy, melodi og variasjon har preget utgivelsene deres. Sparkalepsy veksler mellom støygitarer og såre melodier, mellom punka rock og forvridd pop. Med åpningslåta Codes har han klart å lage en drivende og god rockelåt. Deretter følger en del helt allrighte låter i typisk USA-indie-tradisjon.

Selv om Loewenstein har mye rart på lager blir man neppe overraska av At Sixes And Sevens, særlig ikke dersom man er innehaver av en del Sebadoh-materiale. Hvem vet; dette er kanskje den eneste musikken han er i stand til å lage. Plata er fin, men litt uinteressant i lengden. Det blir litt for lenge mellom de virkelig gode låtene. Man tar seg i å savne en knall poplåt her og der. Men det er fullt mulig å kose seg med morsomme gitarvendinger innimellom.

Loewenstein prøver seg også på tung, seig rock på tre låter et stykke ut på plata. Med H/M riffer han seg gjennom en støyete stonerinstrumental. På NYC III og Funerals legger han vokal til og kommer mye bedre fra det.

At Sixes And Sevens kan godt spilles mens man håper på flere plater i samarbeid med Barlow, men den når ikke opp til det beste disse har gjort sammen. Det finnes saker her som både er bra og artig. Av og til mangler en tøtsj av popteft, andre ganger blir det bare litt kjedelig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky

(Jazzaway)

groove har bedt to av våre jazzskribenter se nærmere på The Cores andre album. Audun Reithaug Rasmussens analyse følger her.

Flere:

Annar Follesø & Björn Nyman & Christian Ihle Hadland - Bartók
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus