cover

So You Spat at the Moon

We Were Lightning

CD-EP (2009) - How Is Annie / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Folk

Spor:
They Paint Their Sails With Dry Tongues
A 100 Daggers
I Draw Skeletons
Bearskin

Referanser:
The Decemberists
Calexico
A Hawk and a Hacksaw
Beirut
Iron & Wine
Emmerhoff & The Melancholy Babies

Vis flere data

Se også:
In Their Talons - We Were Lightning (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


In the reins

Enten de leker østeuropeiske bryllupssangere eller amerikanske folkrockhelter så drar de det i land, dette er lett et av de beste nye bandene i år.

Det er cirka tre år siden Sirka Ragnar leverte en EP som nesten mangler sidestykke i norsk indierock, og ikke en lyd har vi hørt siden den gang. Var det alt? Og her sitter vi fortsatt like puppy-eyed og venter i spenning.

Så da. How Is Annie er kanskje godt i gang med sin store masterplan – gi folket griseflotte EPer, for så å stoppe tilførselen av disse bandene etterpå. Jeg vet ikke om det i så fall ville vært ondskapsfullt eller velsignet. Irriterende kan det uansett være. Håpet om at Sirka Ragnar skal returnere lever fortsatt, men i mellomtiden så gir de oss håp nok en gang. For om vi må vente like lenge uten noe nytt fra eller om We Were Lightning så kan det hende det er noen av oss som kommer til å få kraftige abstinenser.

Det kan egentlig minne litt om Kaada sine østeuropeiske eskapader til å begynne med dette, men det er aldri tid til å være cinematisk på noe vis her. Da mener jeg heller ikke at de har det travelt, det er på alle måter akkurat passe bedagelig og er tilbakelent for det meste av tiden. A 100 Daggers starter svært likt Iron & Wine, men dette virker som et band som bevisst ikke vil settes i bås på den måten, og understreker det vel best ved å plutselig gå løs på noe som minner mer om Gogol Bordello i samme låt.

Og det er friskt at slike band også evner å overraske iblant, det er vel en karakteristikk band som Iron & Wine og Calexico ikke akkurat sikter seg mest inn på. Og det er selvfølgelig helt greit, men når et band omtrent kommer ut av ingensteds og gjør det på denne måten så blir man helt klart nysgjerrig.

Det er klasse over det We Were Lightning leverer, og de greier litt på samme måte som Beirut på naturlig måte å overføre elementer av østeuropeisk lyd inn i et streitere landskap. Sam Beam-referansene kommer nok også til dels av vokalen til Joakim Moldeskred. Litt som en blanding av det og nevnte Kaada.

So You Spat At The Moon er uten tvil laget av et av de lekreste nye bandene vi har her til lands for tiden, og det er bare å krysse fingrene for at det blir mer fra denne kanten om ikke alt for lenge!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pinetop Seven - The Night's Bloom

(Barbary Coast / Empyrean)

Låtar i ei cinematisk folkrock-ramme, som veks og blir til vemodige og rike sinnbilete.

Flere:

Ed Harcourt - From Every Sphere
Neil Young - On the Beach