cover

Curtain Call: Greatest Hits

Eminem

2 x CD (2005) - Aftermath / Interscope / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Rap

Spor:
Intro (Curtain Call)
FACK
The Way I Am
My Name Is
Stan
Lose Yourself
Shake That
Sing For the Moment
Without Me
Like Toy Soldiers
The Real Slim Shady
Mockingbird
Guilty Conscience
Cleanin' Out My Closet
Just Lose It
When I'm Gone
Stan - Live w/Elton John


Dead Wrong
Role Model
Kill You
Shit On You
Criminal
Renegade
Just Don't Give A F**k

Referanser:
Dr. Dre
50 Cent
D12

Vis flere data

Se også:
The Eminem Show - Eminem (2002)
Encore - Eminem (2004)
Relapse - Eminem (2009)
Recovery - Eminem (2010)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Final Curtains for Eminem?

Eminem går i studio og kommer ut med sitt første store Greatest Hits-album.

Eminems første Greatest Hits-album er nettopp det. Dette er 24 sanger på 2 CD'er med mye av det beste fra alle Eminems fire tidligere album, i tillegg kommer et lite knippe nye sanger. Eminem har alltid vært mildt sagt ustabil og det virker som han konstant må legge seg ut med en eller annen. Dette er dog noe av det som har gjort ham litt spesiell. Han har en bra blanding av humor og alvor som ofte ble misforstått i begynnelsen av karrieren, men som vel de fleste har vent seg til idag. Om han var den pilleavhengige, kokainbrukende, voldtekts- og drapsmannen han ofte fremstiller seg selv som, er det vel heller tvilsomt om han ville hatt et såpass godt forhold til datteren sin.

Gullkornene kommer som perler på en snor med en god blanding av Eminems forskjellige personligheter. Her får vi sanger som drypper av sarkasme, ironi og humor som My Name Is, Criminal, Without Me, og Guilty Conscience. De mer seriøse sangene hvor Eminem tar sitt kjente oppgjør med alt han ikke liker i samfunnet og USA generelt, som The Way I Am, og Sing For the Moment. I tillegg kommer et par av de rene club-sangene, som Shake That, hvor han har fått med seg Nate Dogg, og Renegade feat. Jay-Z uten at noen av dem gir meg spesielt rocke-fot.

I tillegg den vanlige versjonen med Dido, har han fått med seg Elton John på en spesiell live-versjon av Stan i et opptak fra Grammy-utdelingen 2001. Dette er i seg selv ganske imponerende med tanke på Eminems mindre flatterende omtale av Sir Elton. Det spørs om ikke det har krevd iherdig lobby-virksomhet i forkant av arrangementet for å få til det kunststykket.

Familiefeidene som Eminem er viden kjent for får også sin plass på albumet. Cleaning Out My Closet må fremdeles vekke dårlige assosiasjoner for Eminems mor, selv etter rettssaker og offentlige skittentøysvasker.When I'm Gone gir et litt annerledes perspektiv av forholdet til datteren Hailie og livet som artist. Her får vi et mindre rosenrødt inntrykk av forholdet dem imellom. Vi ser livet fra Hailies perspektiv hvor hun er mer kritisk til Eminems karriere, i en rak motsetning til kjærlighetserklæringen Mockingbird, hvor Eminem prøver å forklare det hektiske livet til datteren.

På bonus-CD'en får vi en remix av Biggies 12" promo Dead Wrong, hvor Eminem er mer featured enn lead-artist. Denne versjonen har lite å tilføye i forhold til originalen, og er nok mer ment som en hyllest til Biggie enn en selvstendig produksjon. Her finner vi også Shit on You med D-12, men denne sangen er ingen høydare lyrisk sett. Det blir typisk D-12, hvor det stort sett går ut på å være mest mulig grafisk i de mange draps-beskrivelsene.

Curtain Call er en god samling av Eminems mange personligheter, og de har klart å samle mange av de største hit'ene til en av verdens mestselgende rap-artister, noe som gjør dette albumet til et must-have for enhver fan av Eminem. Jeg får en følelse av at Eminem med dette albumet følger i Dr. Dres fotspor og lukter på muligheten til å trekke seg tilbake og bruke tiden på å produsere stallen sin, i stedet for å være såpass profilert som artist selv. Et godt mainstream-album hvor de aller fleste antagelig vil finne mye de liker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information
Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines