cover

Du & Jag Döden

Kent

CD (2005) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Emo

Spor:
400 Slag
Du Är Ånga
Den Döda Vinkeln
Du Var Min Armé
Palace & Main
Järnspöken
Klåparen
Max 500
Romeo Återvänder Ensam
Rosor & Palmblad
Mannen i Den Vita Hatten (16 År Senare)

Referanser:
Coldplay
Doves
Poor Rich Ones
Travis
Manic Street Preachers

Vis flere data

Se også:
Vapen & Ammunition - Kent (2002)
The Hjärta & Smärta EP - Kent (2005)
Röd - Kent (2009)
En Plats I Solen - Kent (2010)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


'Sjukt, deppigt.'

Kent beveger seg inn i det mørke åttitallet.

"Sjukt, deppigt".

Sånn karakteriserer vokalist og låtskriver Joakim Berg Kents sjette album. Ingen stor overraskelse for noen. Men han burde ha lagt til "tungt".

Kent har i ti år gitt ut plater av ypperste klasse, men det var først med "Vapen och ammunition" i 2002 at det virkelig tok av. Blant annet solgte svenskene fra Eskilstuna over 100.000 eksemplarer her til lands.

Ikke tror jeg at "Du & jag, döden" kommer til å selge like mye, uten at det sier noe som helst om kvaliteten på albumet. "Vapen och ammuniton" var Joakim Bergs forsøk på å gi ut ti låter som alle kunne være hitsingler. "Dom andra", "Pärlor", "FF" og "Kärleken väntar" var håndfaste bevis på at han lyktes. Jeg undres hvor lang tid det tok å finne fram til førstesingelen fra det nye albumet. For "Du & jag, döden" er først og fremst en temaplate. Låtene kommer best til sin rett når de lyttes til som en helhet.

At Kent leverer mørk depperock med fokus på død, virker ikke som noen nyvinning. Likevel er lydbildet et stykke unna det vi er vant med fra de tidligere platene. Selv forventet jeg en serie rolige, langdryge sutrelåter da jeg hørte albumtittelen. Og selv om enkelte av sangene har en rolig oppbygning, utvikler de seg nesten utelukkende til tunge, raske låter. Kent beveger seg inn i det mørke åttitallet, der Depeche Mode og The Cure står som de nærmeste referansepunktene.

Selv om gruppa denne gangen har gått bort fra dansbare feelgood-låter, som "Vapen och ammunition" hadde flere av, er Joakim Berg er fortsatt uovertruffen på å skrive en viss type melodier. Til tross for alle tekstene om ensomhet, og et generelt tyngre lydbilde, blir ikke "Du & jag, döden" ei plate du får lyst til å grave deg ned sammen med.

Til sommeren legger Kent ut på turné med eget telt. Kanskje er dette en av årsakene til at bandet denne gangen har skrudd opp volumet på gitarene og trommene et par hakk. Åpningssporet "400 slag" vil etter all sannsynlighet åpne konsertene og sette tonen for "nye" Kent.

Likevel.

Svenskene er fortsatt umiskjennelig seg selv, og vil tvilsomt overvinne enkelte som ikke var fan fra før. Det er vanskelig ikke å ha en mening om Kent. Og det er kanskje også et bevis på hvor store gruppa har blitt i Skandinavia.

Enten hater man Kent, eller så elsker man Kent.

Jeg hører fremdeles til den siste gruppa.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
Geoff Berner - Whiskey Rabbi