cover

The Poor Brother Of Pete

Lee Tong/DJ Leo Young

CD (2001) - Surprise / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno / House

Spor:
A New Concept In H
Interface Sacrale
The Rule Of History
Ra - The Light
Galactic Broadcast Coorp.
Saladin - The Master
A New Land
Warsavia 1976
Le Conte De Cagliostro

Referanser:
Bjørn Torske
Palace of Pleasure
Gus Gus

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Den andre sida av Oslo

Heftig klubb-techno med surrealistiske lydbilder og uransaklige arrangementsløsninger.

Lee Tong (aka Lee Young) er kjent for danseløvene i Oslo som mannen bak platespillerne på Sikamikanikos Electronic Voodoo-arrangement. Vår italienske venn har tatt med seg voodoo-dukkene, bongotrommene og annen magi på den nyeste langspilleren; The Poor Brother Of Pete, som inkluderer en myriade av rytmiske krumspring og synthrullader.

Denne mangesidige mannen har en utrolig lang og sjanglete karriere som startet med eget radioprogram da han var 13 (!), via DJ på lokale klubber, til rave- arrangør og egne utgivelser på prestisjetunge labler som Tresor og Tummy Touch. Debutskiva dukket opp i 1997, og etter sigende skal han ha presset ut 30 utgivelser siden den gang.

The Poor Brother Of Pete er mitt første møte med denne rytmesjongløren som åpenbart har forelsket seg i Oslo. Hele skiva er spilt inn i Krise Studios i hovedstaden, og byr på mang en overraskelse og mye fascinerende materiale. Skiva gir inntrykk av å ha en overliggende tematikk med et persongalleri som inkluderer mystiske figurer som grev Cagliostro og Saladin og låttitler som hinter om en større helhet; The Rule Of History, The New Land og Warsavia 1976. Jeg har ikke maktet å fange et handlingsforløp, men lar meg pirre av de mange lydkildene og stilskiftene underveis. Gjennomgående domineres skiva av rytmebasert låter med fordreid vokal og samplet dialog fra obskurt filmmateriale. Melodiene er ofte stakkato og underdanige den dominerende rytmen som driver hele skuta fremover.

Det mest umiddelbart fengende sporet er den lekne Saladin – The Master, som byr på trompet-hook og en spretten rytme som spiller deg nye puss hele veien. De underlige lydkildene gir assosiasjoner til en av fjorårets mest spennende norske utgivelser; Bjørn Torskes Trøbbel. Som hos Torske blir man som lytter sittende å lete etter gjenkjennelige instrumenter og fundere over hvordan man har prestert å komme opp med de finurlige rytmene som rir hver låt. Den ekstremt fete bassen som buldrer gjennom A New Land gir assosiasjoner til Bootsy Collins og hans funkpensum fra Parliament/Funkadelic-perioden.

En av de mest fascinerende låtene er den narrative Warsavia 1976, som minner om soundtracket til en estisk animasjonsfilm som nok aldri blir realisert, men kun vil være å se i hodet til Lee Tong. Anders Loenne Grønstad bidrar med saksofon og Tom Hjellemos bass driver historien frem mot sitt surrealistiske endelikt. Saksofonen fortsetter på den avsluttende og massive Le Conte De Cagliostro. Som om man deltar på et mystisk rituale trekkes man inn i det enorme lydbildet hvor trommer, synth-bass og fordreid vokal dominerer.

Det er en skremmende og surrealistisk verden Lee Tong gir oss et innblikk i med denne langspilleren. Ikke noe å sette i spilleren under lystige cocktail parties, men om man skal fordype seg i seksuelle eksesser som inkluderer ofringer av jomfruer og drikking av blod så er dette absolutt et passende lydspor.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helge Lien Trio - Live

(Curling Legs)

Suveren live-plate av Noregs beste pianotrio.

Flere:

The Boy Least Likely To - The Law of the Playground
Filter - The Amalgamut