cover

Hunting For Treasures

Norma Sass

CD (2011) - Bauta / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Poprock

Spor:
Holy Night
Fish Tank
Bobby
Japan
So Hip They're Hopeless
Shores
June
Hunting For Treasures
My Own Time
Robbery
In The Playground

Referanser:
Briskeby
The Go-Go's
Sissy Wish
The Organ
Tribe
Lush

Vis flere data

Se også:
A Dance of Victory the Morning After - Norma Sass (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Solid og trygt

Det er ikke gull alt som glitrer, men det kan jo være fint likevel.

Jeg var så heldig å overvære tre-fire av Norma Sass' første konserter. Det var den gang de het Enorma Sass. De droppet av en eller annen grunn E'en først i navnet etterhvert. Det begynner å bli en stund siden nå, men jeg husker fortsatt konsertene ganske godt.

Eller, det er ikke helt sant. Jeg husker følelsen jeg fikk av konsertene. Følelsen av å ha sett et nytt band som hadde det lille ekstra. Følelsen av å ha sett noe helt spesielt. På den tiden var nemlig Norma Sass et spennende band som titt og ofte kunne minne om både The Go-Go's, Tribe, The Organ og iblant litt Lush på sitt lystigste. En uimotståelig miks med andre ord.

Det var før. Dette er nå.

Nå er det ikke mye igjen av de nevnte bandene. Alle skarpe kanter er møysommelig filt og polert bort, og radiovennlighet er det gjennomgående stikkordet. Det er fortsatt ganske bra, men det er ikke det bandet jeg forelsket meg i for et par år siden.

Man skal ikke holde det mot dem at de har valgt en annen vei enn jeg skulle ønske de gjorde. Jeg skulle ihvertfall ikke gjort det om de bare hadde beholdt bittelitt av det særpreget de engang hadde. Nå høres Norma Sass ut som veldig mange andre band som opererer i grenselandet mellom pop og rock. Akkurat så rocka og myke om hverandre at de aldri helt utnytter hverken den ene eller andre sjangerfordelen.

Bortsett fra én. Band som plasserer seg i det musikalske landskapet slik Norma Sass har gjort pleier å selge en god bunke plater.

De er for snille for råkken, og for tøffe for påppen. Følgelig appellerer de jo så klart til veldig mange, og da er det vel bare et spørsmål om tid før det helt store gjennombruddet kommer. Er det ikke? For Norma Sass' del er det sikkert ikke så veldig lenge til de nasjonale avisene kombinerer krefter med alskens radiomusikksjefer og festivalgeneraler, og gir dem det gjennombruddet de fortjener.

For det gjør de faktisk. De fortjener et stort publikum.

Hunting For Treasures er nemlig svært godt håndverk. Ikke én eneste låt er av typen "strekke seg etter fjernkontrollen for å skippe til neste spor". Flere av dem er riktig så trivelige, og tåler godt gjentatte lyttinger.

Det blir gjerne sånn når man legger seg så til de grader midt i veien som Norma Sass har gjort på Hunting For Treasures.

Ikke at det er noe galt i det.

Kanskje ligner de nå mer på Briskeby enn på The Go-Go's, men Norma Sass er et band som behersker faget sitt, og som har gitt oss ei bra plate. Ei overraskende jevn, til debutalbum å være, plate med minst fire-fem låter som godt kan finne på å bli store radiohits.

Selv om de ikke valgte den veien jeg skulle ønske, sørger Norma Sass likevel for gode opplevelser. Hunting For Treasures er ikke en modig elsk/hat-plate, men det er ei bra plate likevel. Likevel håper jeg de blir enda litt modigere på deres neste plate, og fremstår med litt mer særpreg enn de gjør denne gangen. Kort sagt håper jeg de finner litt mer tilbake til de innflytelsene de hadde helt i starten.

Men det er nå meg. Jeg tipper de gir greit blaffen i hva jeg mener, og jeg tipper de kommer til å bli et av landets største band i løpet av det neste året uansett.

Jeg har trua på dem uansett, enten de holder stø kurs eller legger seg litt ut til venstre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Andrew Bird - Noble Beast

(Bella Union)

Så fabelaktig kan popmusikk vere. Om ein slepp til ein Bird med riktige idear, fager røyst og nystemt fiolin.

Flere:

Stereolab - Sound-Dust
Ralph Myerz & The Jack Herren Band - A Special EP