cover

Water/Teeth

HOH

CD-EP (2005) - Zang

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Bomull mellom øra

Elektronika fra industribyen Stavanger staves med tre store bokstaver: HOH

HOH er soloprosjektet til Helge Olav Øksendal med Stavanger som tilholdssted. Siden 1998 har det blitt flere utgivelser på heller ukjente etiketter som Fuck Subtle, Humbug og Zang.

Water/Teeth må vel kunne kalles en EP med sin spilletid på drøyt 24 minutter. De fem sporene preges av utbredt bruk av vittig sampling, stram rytmikk, jagende industristøy og manisk repetisjon der hvert spor pludrer i mer eller mindre samme leia fra start til slutt. Du kommer nær dette hvis du tenker deg Coil, Kraftwerk, Asmus Tietchens, Pyrolator, Nurse With Wound og Autechre i en pussig røre.

Water får meg også til å tenke på Xploding Plastix og Tipsy. Teeth er mer glitchete og kan minne om et mer beregnelig Matmos. Firecrackers arpeggio-aktige synth-mønstre fører tankene over på tysk elektronikk.

Musikken til HOH er leken, vittig og upompøs, preget av å være en mann med mange maskiner, ukommersiell men likevel lettfattelig og gjennomlyselig. Det føles som materialet er spontant unnfangete skisser, noe som kan være en utmerket uttrykksform for de som har noe viktig på hjertet. Kanskje dette er Smog fra den elektroniske industriens skjulte idebank?

Water/Teeth byr på en del mildt spennende ideer i kategorien "lovende", men foreløpig uten å overbevise meg om at HOH skal prege elektronikaen i større grad i årene som kommer. Dette er likevel definitivt verdt en lytt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace

(V2)

Ein maktdemonstrasjon frå første til siste tone. Det er sjeldan livealbum leverer så godt som dette gjer. Ein moderne klassiker.

Flere:

Fila Brazillia - Jump Leads
Magnolia Electric Co. - Sojourner