cover

Home Grown! The Beginner's Guide To Understanding The Roots Vol. 1

The Roots

CD (2005) - Geffen / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Alternativ / Rap / Jazz

Spor:
No Hometro/Proceed 2
Distortion to Static (Black Thought Mix)
What They Do
The Next Movement
Good Music
The Lesson
Star
The Hypnotic
Silent Treatment
You Got Me
Clones
What You Want
Act Too (Love of My Life)
Do You Want More?!!??!
It's Coming
Double Trouble

Referanser:
Erykah Badu
D'Angelo
Guru
Jill Scott
Angie Stone

Vis flere data

Se også:
Do You Want More!!!??? - The Roots (1995)
Phrenology - The Roots (2002)
Home Grown! The Beginner's Guide To Understanding The Roots Vol. 2 - The Roots (2005)
Game Theory - The Roots (2006)
How I Got Over - The Roots (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Crossova'

En sterk samling fra ett av hip hopens beste navn.

The Roots har i mange år vært kjent for sine fantastiske live-konserter. De er ekte musikere som ikke er ute etter å lage musikk bare fordi lønna er god.

Home Grown! The Beginner's Guide To Understanding The Roots Vol. 1 (heretter kalt Home Grown vol.1) er et samlealbum med 16 av deres egne favoritter. Det er et veldig personlig album, med et innercover som inneholder utfyllende informasjon om bakgrunnen for hvert enkelt kutt. Man får svært mye bakgrunnstoff sett fra innsiden av bandet. Visste du for eksempel at Black Thought ikke samplet Rocking-on-the-mic-and-I-do-this-well, som gjentar seg mer enn 80 ganger på ett spor? Bandet var svært bestemte på å unngå looping og sampling på den tiden, og gjorde det heller live. noe av grunnen til at The Roots ble et friskt pust innen sjangeren.

The Roots har lagt ned mye arbeid i både tekster og musikk, og de har på de aller fleste sporene fått med seg gjesteartister med lang fartstid. Som Jazzy Jeff på platespillere eller D'Angelo som korer (!!), uten at det gjøres noe stort nummer ut av det. På en plate med mye jazza preg, her er også The Lesson (med Dice Raw), old school så det holder; rhymes over beatbox, ren a capella. Sånt liker vi! Tariq som beatbox fungerer farlig bra, og Dice leverer bra rhymes gang på gang.

What They Do er en nydelig sang, produsert av Raphael Saadiq som er viden kjent for sitt sound og har jobbet med bl.a Mary J. Blige, Angie Stone og D'Angelo. Jeg kunne fortsatt å nevne bra sanger til jeg ser mannen med ljåen, men skal la det være. Sannheten er at om du liker The Roots, er denne samlingen definitivt noe for deg. Om du er ukjent med gruppen, men liker crossover mellom hip hop og jazz, finnes det mye bra på dette albumet. The Roots har skapt seg sin egen lille nisje og det de gjør, det gjør de bra.

Materialet på Vol. 1 strekker seg fra cirka 1993-2005 og det er mange gullkorn å ta tak i, og svært få nedturer. Med mange remixer og ikke tidligere utgitte versjoner av kjente sanger i samlingen, noe som berettiger kjøpet selv for gamle fans som har det meste fra før. Om du er ny eller gammel The Roots fan, må du ha dette albumet. Om du er ukjent med The Roots fra før, men liker Erykah Badu, D' Angelo, Guru, og Jill Scott, bør du i det minste høre på skiva.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe

(Neurot)

Legg to pinner i kors. Ta et hvitløksbad. Be din siste bønn. Dørene til mørkets rike skal nå åpnes og du inviteres med inn.

Flere:

The Chemical Brothers - Push the Button
High Llamas - Beet, Maize & Corn