cover

Loud Mean Fast & Dirty

Peter Pan Speedrock

CD (2004) - Bitzcore

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardrock

Spor:
Rocketfuel
Goodyear
Rockcity
Dead Mechanics
Gotta Get Some
Resurrection
Donkeypunch
Next Town
Boom!
Big Toy
Pedal To The Metal
Come On You
Bad Year For Rock'n'Roll
Dukes Of Danger
Megasdetitas
Hellalujah!
Mororblock
Auf Der Axe

Referanser:
Motörhead
Danko Jones
Nashville Pussy
Electric Frankenstein

Vis flere data

Se også:
Premium Quality... Serve Loud! - Peter Pan Speedrock (2001)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Svidd gummi

Nederlandsk trio som fyrer av all amunisjonen uten å treffe skikkelig en eneste gang.

Nederlandske Peter Pan Speedrock har funnet det for godt å oppsummere sin foreløpige platekarriere. Hvor nødvendig det føles, er en annen sak. 18 låter fra perioden 1997-2001 er hva man får servert. Liker du tøff og hårete rock, kan det hende at dette er midt i blinken. Mest sannsynlig har du fetere alternativer i samlinga allerede.

Trioen forblir et midt-på-treet-band. Låtene er sjelden mer enn OK, og Peter har ikke stemmen som skal til for å heve inntrykket. Dermed sitter man igjen med en masse kjapp og hard rock'n'roll av den typen andre gjør bedre. Bandet raser av gårde i full fart. Jeg kan ærlig talt ikke høre stor forskjell på de eldre og de nyere låtene. Utviklinga har tydeligvis vært minimal. Det blir en grøt av gamle Lemmy-triks og nyere punk'n'roll. Tittelen Loud Mean Fast & Dirty passer musikken godt. Dette er nemlig lyden av brummende motorer og brekkslædd. Samtidig er skiva et eksempel på at de tøffeste gutta ikke alltid er de som har mest på hjertet.

Det er mange som gjør denne type rock bedre enn Peter Pan Speedrock. Derfor er det lett at disse nederlenderne går i glemmeboka straks skiva er over. Man skal nemlig ha mer enn bare muskler og en svær kjeft når man spiller kraftrock. Der Danko Jones legger hele sjela si i låtene, virker Peter Pan Speedrock litt mer påtatte i sin tøffe framtoning. Da hjelper det ikke hvor mange ganger de skriker "horny and drunk". Det låter heller ikke så skarpt og tett som hos en del av stilartens råeste. I tillegg har man her griseviser av den typen man må ha lov til å stemple som teite (f.eks. Big Toy).

Det betyr ikke at du må ha denne i samlinga. Bonussporet som er et liveopptak bedrer ikke situasjonen. En del av ideene til riffa på denne skiva låter uansett bedre med bandets inspirasjonskilder. Det er med andre ord mange spor av fet rock her, sjøl om denne trioen sliter litt med å få alt til å sitte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

Fruit Bats - Spelled In Bones
The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells