cover

Ass

Ass

CD (2006) - Headspin / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Folktronica

Spor:
Guidelines for bespoke
Two different Ways
Stealing Apples
Why Astrid Smiles
Don´t you tell a word
Chinese Dream
Feud in, Feud out

Referanser:
Red House Painters
José Gonzáles

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Sinnsutvidende folktronika

Håpløst navn, men fin musikk fra svensk soloartist.

Bak det nærmest håpløse navnet Ass, som i hvert fall snarere gir assosisasjoner til støyrock à la Melt Banana eller Mr. Bungle, skjuler en enkeltstående svensk musiker seg.

Andreas Söderström er et velkjent navn på den svenske musikkscenen. Hans involvering med blant andre Jenny Wilson, Blood Music og Tape sørger nok også for at noen nordmenn vil lytte ekstra oppmerksomt når han nå slipper sin aller første soloskive på anerkjente Headspin, for øvrig en label drevet av trompetisten Goran Kajfes og produsenten David Österberg (Stina Nordenstam, Lucky People Center med flere).

Denne skiva gir til kjenne en form for lavmælt folktronika som er resultatet av årevis med soveromsinnspillinger og demoer Söderström står bak. Musikken er i stor grad instrumental. Når vokalen trer frem i for eksempel Stealing Apples kommer tydelige assosiasjoner til Red House Painters frem.

Det er bakoverlent avslappende og kontemplativ musikk, men under det hele skjuler det seg mange ganger noen ørsmå forstyrrende elementer som skjærer opp og hindrer det helt fra å bli chillout muzak eller noksagt-folk. Det være seg en skrapende lyd, elektronisk knastring eller enn dishamonisk melodilinje.

Men først og fremst er likevel svenskens grep og trolige ønske å hensette oss i en stemning der vi bare flyter med og blir et i musikkens meditative temperatur. Blokkfløyter, harmonium, trompet, klokkespill og synth - alt spilles av Söderström selv.

Hittil har Söderström mest lyktes med å pirre nysgjerrigheten. Neste gang kanskje kommer et storverk? Det blir spennende å følge hans videre vei.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

The Watch - Vacuum
Weeping Willows - Into the Light