cover

Shining Hours in a Can

East River Pipe

CD (2002) - Merge / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Pop / Singer/songwriter / Lo-fi / Indierock

Spor:
Make a Deal With the City
My Life is Wrong
Helmet On
Happytown
Axl or Iggy
Psychic Whore
Firing Room
Silhouette Town
Dogman
When Will Your Friends All Disappear?
Bernie Shaw
40 Miles
Times Square
Go-Go Boy
She's a Real Good Time
Woody's Car
Hide My Life Away From You
Miracleland

Referanser:
Smog
Sebadoh
Pavement
The Magnetic Fields

Vis flere data

Se også:
Garbageheads On Endless Stun - East River Pipe (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ujevn, men interessant

East River Pipes første, triste år gjøres tilgjengelig på nytt.

East River Pipe, alias F.M. Cornog, har gitt ut musikk siden tidlig 90-tall, men det er først nå i de siste tre-fire årene publikum har begynt å bli oppmerksomme på denne New Jersey-baserte musikeren. Herr Cornog har en temmelig broket bakgrunn. Etter å ha jobbet på diverse fabrikker og varehus kombinert med et ekstensivt alkoholkonsum fikk han et sammenbrudd. Dette førte til at han mistet både jobb og leilighet, og han endte opp som uteligger. Til alt hell møtte Cornog etter hvert Barbara Powers som ikke bare ble kjæresten hans, men som også la forholdene til rette for at han skulle kunne satse på musikken.

Årets utgivelse er egentlig en relansering av en plate som kom allerede i 1994 på labelen Ajax. Merge, som tydeligvis har kjøpt rettighetene til platen, har i tillegg til de opprinnelige 15 sporene inkludert to ekstra spor.

Shining Hours in a Can inneholder diverse opptak som F.M. Cornog gjorde i årene 1991-1993. Så langt jeg kan skjønne er alle sangene tatt opp hjemme hos Cornog, og han spiller etter hva jeg kan skjønne alt selv, med litt hjelp fra Barbara Powers. Opptakene bærer allikevel overraskende lite preg av å være "mekka sjæl". Lyden på platen er relativt god og instrumentvariasjonen er ikke plagsomt begrenset.

East River Pipe beveger seg musikalsk sett innen en slags poppet lo-fi krydret med en god dæsj melankoli, men det blir allikevel aldri så trist som artister som han ofte blir sammenlignet med, som for eksempel Songs: Ohia og Smog. Det er et visst spenn i materialet på Shining Hours in a Can, men etter min mening ikke stort nok til å redde platen fra å oppleves som litt ensidig og kjedelig. Det er strengt tatt kanskje ikke annet å vente, sett i lys av at den oppsummerer East River Pipes første år som artist. På senere utgivelser, som Poor Fricky (1995) og The Gasoline Age (1999), framstår East River Pipe som en langt mer moden og sikker artist.

Shining Hours in a Can er en ujevn, men allikevel interessant utgivelse dersom du er fan av East River Pipe og vil bli kjent med hans tidligste år som artist. Hvis du ikke kjenner East River Pipe fra før vil jeg heller anbefale å kjøpe en av hans senere utgivelser.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


M.I.A. - Maya

(XL)

- People make music to get a reaction. Music is communication, sa Yoko Ono. I tilfelle er dette M.I.A.s mest ekspressive album til dags dato.

Flere:

The Fall - Reformation Post TLC
Philip Kane - Time: Gentlemen