cover

Made in Sweden

Troublemakers (SE)

CD (2009) - Svindel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Handgranat
Galen
Hey Amigo
Partytrash
Min egen revolution
Lillebror
Faller
Sommaren som kommer
Bastarder
Elvis och jag
R.I.P
Blå
Psykopat
Made in Sweden

Referanser:
KSMB (Kurt-Sunes med Berit)
Ebba Grön
Tysta Mari
En Svensk Tiger
Stockholms Negrer
Charta 77
Attentat

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Göteborgspunk

Svenske punkveteraner debuterer på norsk label.

Om Troublemakers ønsker å erobre Norge med sitt nye album er ikke godt å si, men i hvert fall har Göteborg-kvartetten utgitt Made In Sweden på Halden-baserte Svindel Records.

Historien om Troublemakers er lang: Etablert i 1981, noen års pause midten av 90-tallet, en rekke utskiftninger av bandmedlemmer og der kun vokalist Christer Blomgren har vært med siden starten. Med Made in Sweden har bandet lansert sitt syvende album.

En lang forhistorie der min erfaring for bandet er lik null før jeg setter i gang med årets utgivelse. Det som høres med en gang er det at det høres veldig svenskt ut - og det er positivt ment. Det er jo en rød tråd gjennom svensk punkhistorie med band som Ebba Grön, KSMB, Attentat, Stockholms Negrer, Köttgrottorna, Charta 77 og fram til dagens band som En Svensk Tiger og Tysta Mari. Selve musikkstilen blir av enkelte kalt trallpunk, en ikke helt misvisende betegnelse. For det er gitarøs, fengende allsangsrefrenger, kraftig og stødig rytmeseksjon og ikke minst en vokalist som holder høy kvalitet. Christer Blomgren synger på Göteborgs-dialekt som får meg til å tenke på noe mer legendariske sambygdingene Attentat, som også spilte fengende glapunk og som startet tre år før Troublemakers.

Made In Sweden tilhører dessuten den bunken med svensk punk som holder høy standard. For denne smått legendariske gjengen har kraften og vitaliteten som hvilket som helst annet band som måtte være langt yngre. Låtene holder høyt nivå med akkurat sånn passe variasjon for at oppmerksomheten fanges på hvert spor gjennom hele albumet, samt at produksjonen er heller ikke å forakte. Troublemakers sprer glede!

Noen låter er bedre enn andre, for eksempel riffbaserte Min Lillebror som med sitt la-la-la-refreng holder et hitpotensial. Åpningen Handgranat er nettopp en håndgratat – det smeller og kraften sprudler over til fryd og glede. Eller som når bandet tar for seg de månedene som vi nettopp har passert i Sommaren Som Kommer som faktiskt minner meg The Undertones' Here Comes the Summer. Det holdes et høyt tempo stort sett gjennom hele plata og selv om det ikke er akkurat nyskapende punk du får høre, så er det sikkert og treffende. Så får det så være at det trygge låtmaterialet ikke resulterer i en direkte klassiker, men derimot et svært flott album.

Made In Sweden er et nettopp en slik plate du absolutt blir glad i når den settes på, og denne utgivelsen har skapt nok nysgjerrighet hos meg til at jeg ønsker å grave videre i bandets historie.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Prince - One Night Alone ... Live!

(NPG Records)

Prince har aldri vært i bedre konsertform enn på One Night Alone-turneen i 2002. Mannens storhet presenteres over hele tre skiver.

Flere:

Side Brok - Høge Brelle
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe