cover

Surrounded By Thieves

High On Fire

CD (2002) - Relapse

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Doom / Death metal

Spor:
Eyes & Teeth
Hung, Drawn and Quartered
Speedwolf
The Yeti
Nemesis
Thraft of Caanan
Surrounded By Thieves
Razor Hoof

Referanser:
Sleep
Black Sabbath

Vis flere data

Se også:
Blessed Black Wings - High On Fire (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Doomsday themes

Tre menn slipper sin vrede ut over rockefolket og krever underkastelse, og kanskje litt jomfrublod, i retur.

Denne amerikanske trioen er ledet av tidligere Sleep-gitarist Matt Pike. Sammen med Des Kensel og George Rice spyr han ut tung og brutal metal. Til tross for at de bare er tre gir de fra seg mye, slem og kraftig lyd. Skiva består av den ene mektige tungvekteren etter den andre. Surrounded By Thieves kan, på riktig lydstyrke, gi utslag på Richters skala!

Trommis Des Kensel pisker cymbalene såre, George Rice hamrer bassen øm og Matt Pike trakterer gitaren mens han brummer av ondskap på toppen av det hele. Ved første gjennomhøring kan man mistenke dette for å være en gjeng som raser igjennom noen variasjoner av et par gamle riff, uten at det har noe særlig for seg. Etter fire-fem forsøk vil man imidlertid oppdage at man blir sugd inn i en musikalsk masse det både er vanskelig å få taket på og vanskelig å komme ut av. Hung, Drawn and Quartered og tittellåta røsker lytteren ut av virkeligheten og inn i helvetes forgård. Her nytter det ikke å gjøre motstand.

Både tempo og tyngde river i kroppen. High On Fire er et klart undergrunnsprodukt. De ligger langt unna den metalen som selger flere hundre tusen eksemplarer til forvirrede tenåringer. Surrounded By Thieves er både for undergrunn og for mørk til å nå metalkidsa. Samtidig er den grovere enn flinkismetal, like skummel som black metal og like drivende som doom. Tekstene er derimot ikke mer intelligente eller spennende enn man kunne forvente, men det er heller ikke disse man bør bry seg mest om på Surrounded By Thieves.

Razor hoof coming down
Coming down, coming down
Antlers sharp, sharp to kill
Trampler unseen
Fearless wolf, bring it on
Bring it down, bring it down
Weeks without
Kills for blood
Corpse wolf, now raised
(Razor Hoof)

Verden har nok sett både bedre og mer interessante heavy metal-utgivelser. Likevel byr High On Fire på et driv man ikke treffer på hvor som helst. Bandet slipper løs et mørke som er på linje med dagens svarteste metal, men likevel føles mer som den Black Sabbath en gang var i besittelse av. Matt Pikes primalmetal får deg til å holde unga dine unna denne mannen, eventuelt til å tvile på om det er lurt å få barn i det hele tatt så lenge High On Fire er der ute i mørket.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

(Rune Grammofon)

Debutplate, helt fersk svensk trio, men på ingen måte ubeskrevne førstereisgutter.

Flere:

Belle & Sebastian - Dear Catastrophy Waitress
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy