cover

Kaosmatisk

Trulz & Robin

2 x CD (2003) - Grill Recordings / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno / Chillout / Club

Spor:
Radio Teater (Intro) feat. Orange
Turn My Head
Fuck That Shit
Crazy Be
Jx3PO
Transparent
Infinite Mind feat. Jane Diamond & Laikas Return
Do Not Disturb
Shadow
Rolig
Don't Go Away


Beyond Dawn (Increasing The Gravity Trulz&Robin rmx)
Kill Your Ego
Rock Night
Don't You
Spilled Beer
Free The Animals
In The Bedroom
The One
Rock Shop
Rock Night (video)

Referanser:
Bjørn Torske
SUPERskill
Aphex Twin
Lee Tong/DJ Leo Young

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


KaosPiloter

Trulz & Robin returnerer fra hovedstadens klubbscene i en eksperimentell innpakking.

Trulz & Robin tok utegående Oslo-borgere med storm for noen år siden da unggutta holdt dansinga i gang på høyprofil uteplasser som Skansen, Jazid og Head On, og hovedstaden ble trukket frem blant klodens heiteste byer for nokturnale opplevelser. På toppen av det hele slapp duoen debutskiva Mechanized World i 2001, og veien til suksess lå wide open. Siden den gang har de fleste klubbene gått heden, og fokuset har dreid fra Oslo til Bergen, og til en viss grad fra clubbing til rock’n’roll. Men smårollingene Trulz & Robin har beholdt troen på den elektroniske fremgangsmåten, om enn i en mer tidsriktig eksperimentell og warpet innpakking på Kaosmatisk.

Der Mechanized World var rett frem techno for svette danseløver på en nedlagt dass i Oslo-sentrum, er Kaosmatisk mer i retning av artsy-fartsy rotteinfiserte fabrikklokaler langs vestre bredd av Akersfloden. Selv om den nye plata til Trulz & Robin til tider er både funky og inkluderende, egger den ikke til en helaften på gulvet slik som forgjengeren gjorde. Kaosmatisk er springende i uttrykket og presenterer ytterkantene av streit techno, og beveger seg tidvis inn på dypere farvann i selskap med tyngre artister som Squarepusher og Aphex Twin. I slikt selskap blir både Trulz og Robin for lettvektere å regne, og fokuset forsvinner tidvis fra deres evne til å eksperimentere seg intuitivt frem til catchy lydcollager.

Kaosmatisk er intet mindre enn et dobbelt album, og gutta kan hevde til de blir blå i trynet at de gir ut materialet på eget selskap for å ha full kreativ kontroll. Men jeg tror imidlertid ikke at mange veletablerte selskap hadde våget å ta på seg oppgaven å pushe dette produktet til folket. Første skiva tilbyr den lettest fordøyelige føden, og jeg blir mer enn én gang hensatt til det tidlige nittitall og norsk electronicas første gullalder i selskap med Origami Teknika og skrulleriene til SUPERskill. Låter som Crazy Be og Transparent er tradisjonelle i sin oppbygging, men langt fra trauste i kompleksitet og mangfold. Det er mer enn tydelig at gutta har tilbrakt betydelig tid på gutterommet for å snekre disse låtene i hop ved hjelp av en skog av samples og gammel teknologi. Resultatet er milevis fra Röyksopp og Ugress hvis noen skulle forville seg borti Bergensbølgen som referanse for disse kara, det nærmeste Bergen kan by på via Tromsø i denne sammenhengen er bestefar Bjørn Torske som synes å dele estetiske preferanser med disse gutta hva lydbilder angår.

Andre del av Kaosmatisk er nettopp mer kaotisk og mørk enn den innledende delen. Første låt som sitter i dette utvalget er første singel fra utgivelsen, Rock Night (som også er inkludert som video på utgivelsen i regi av Knut Sverre Martinsen), som med et enerverende uttrykk borer seg inn i pannebrasken og leker gjemsel med hjerneflappene før den gir seg like resolutt som den starter. Der første del av Kaosmatisk er funky og hjertevarmende på en skeiv og sjarmerende måte, er andre del iskald og beregnende på elektronisk vis. De to skivene veier opp for hverandre, men jeg kan ikke stikke under en stol at for min del er det første del av Kaosmatisk som har regjert stua de siste ukene. Det er det spretne og vindskeive uttrykket som dominerer innledningen til Kaosmatisk som gutta mesterer og leverer med stødig hånd. Andre del blir et morsomt eksperiment og en lek med konvensjoner, som den hysteriske Spilled Beer. Staminaen til Turn My Head og Jx3PO fra det første møtet leverer dog ikke denne delen av utgivelsen.

Når universet som Kaosmatisk inviterer til skal oppsummeres, er det fristende å heise pekefingeren og mene at dette verket burde skjæres ned til én skive og dermed utgjøre en strammere og mer renhårig enhet. Men det ville være å misforstå Trulz & Robin på det groveste; det er nettopp rommene for prøving og feiling som gjør Kaosmatisk til en sammensatt og krevende helhet som gjør sitt for å fylle tomrommet mellom den glattpolerte overflaten til Röyksopp og full on lydhelvetet til Martin Horntveth. Jeg setter pris på hybriden som er Trulz & Robin.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Side Brok - Høge Brelle

(pinaDgreit)

Enten du har smale eller side brok, eller sidemål, er hip hop fra Hovdebygda og Peder den kvite neger noe å få med seg.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
The Orb - Bicycles & Tricycles