cover

Vulnerable

Tricky

CD (2003) - Anti / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Trip hop / Pop

Spor:
Stay
Antimatter
Ice pick
Car crash
Dear God
How high
What is wrong
Hollow
Moody
Wait for God
Where I'm from
The Lovecats
Search and survive

Vis flere data

Se også:
A Ruff Guide - Tricky (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Livstegn

Tricky har egentlig gjort en baklengs Radiohead.

Vi kan gjerne kalle det kunstnerisk integritet. Men Tricky har egentlig gjort en baklengs Radiohead. Han begynte på topp, men noe -  relativt sett i alle fall -  sært, og fortsatte mot det kommersielt lett tilgjengelige lys, mens folk falt fra fortere enn de kunne si Maxinquaye fonetisk riktig.

"Vulnerable" er intet unntak. Men for første gang siden "Maxinquaye" føler jeg at han har noe å fare med.

Bevares, det er i utgangspunktet like vanskelig tilgjengelig som Rune Larsen på kirkekaffe, og han har til og med laget tidenes mest fantasiløse coverversjon av "Dear God" (men en ganske så smigrende en av "The Lovecats"). Like fullt høres dette mer ut som oppfølgeren til "Mezzanine" enn det gjennomført begredelige forsøket "100th Window". Og da snakker vi altså Massive Attack, for de som ikke henger med.

Ikke la deg lure til å tro at den er noe over middels bra av den grunn. La deg heller ikke lure av at albumtittelen kunne vært laget av Michael Jackson, og at coveret ser ut som noe designeren til Craig David har glemt igjen i printeren.

Dette er helt ålreit pop-elektronisk vås, med flere bein i fortiden enn framtiden, og uten noe spesielt å melde utover at Tricky fremdeles eksisterer. Det er jo kjekt å vite, ikke sant? Ja, også har han jaggu meg samplet "Ace of spades". Helsprøtt.

Jeg hadde aldri trodd at jeg noensinne skulle anbefale noe som Tricky hadde lagt den Fedon Lindberg-feite pornostemmen sin på igjen.

Det gjør jeg ikke nå heller. Men det var nære på, gitt.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo