cover

To Live and Die Alone

Meleeh

CD (2010) - Black Star Foundation / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Punk

Spor:
Marmaverken
Vowbreaker
What I Carry With Every Heartbeat
Sun And Moon
To Live Alone
Trauma
Hells Mouth
Panegyric
Thorns For Flowers
To Die Alone

Referanser:
The Dillinger Escape Plan
Shai Hulud
Earth Crisis

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Svensk hardcore for miljøet

Ved første ørekast kan dette minne om en rekke andre band som Shai Hulud og Dillinger Escape Plan. Ja, ved andre ørekast også, egentlig.

To Live And Die Alone er svenske Meleehs tredje fullengder siden deres oppstart for seks år siden. På 30 minutter og 40 sekunder har de klemt inn ti hardcore låter. Oppskriftsmessig, med andre ord, og dette er stikkord også for innholdet på albumet.

Ved første ørekast kan dette minne om mer kjente band som Shai Hulud og Dillinger Escape Plan. Vokalist Thomas Floren har til tider den samme distinkte og halvhysteriske stemmen som også vokalist Greg Puciato har. Ta for eksempel det mest kjente albumet fra Dillinger Escape Plan, Ire Works, inneholder fantastiske låter som Black Bubblegum og Milk Lizard, og Meleeh når i stor grad opp til samme nivå med en låt som What I Can Carry With Every Heartbeat. Hardcore har ofte, som også i dette tilfellet, kjappe trommer hvor vokalen ikke alltid trenger å være i samspill, noe som kanskje kan oppfattes som masete eller overenergisk. Når det er sagt så er nevnte låt melodiøs nok også for det utrente hardcore-øret, og viser et band som er på sporet av storhet når de er på sitt beste.

Energinivået på denne skiva er forholdsvis høyt, men de sper på med litt roligere låter som Sun And Moon og Thorns For Flowers. Sistnevnte starter til og med så rolig at man kunne nesten tro at Woven Hand hadde en finger med i spillet. Vokalen er også helt forandret og det hysteriske gir rom for det mørke og rolige.

Selv om de melodiøse låtene på dette albumet er de som skiller seg mest ut, så bærer resten seg godt med et preg av innflytelse fra eldre hardcore band; 108, One King Down, Earth Crisis og flere andre band som ble utgitt på den legendariske labelen Equal Vision på nittitallet. Det kan med andre ord høres ut som en imitasjon, men dette skyldes nok mer en rekke felles innflytelser, slik som at mye av Meleehs musikk er mer direkte inspirert av punk – råere og med en sterkere lyd av undergrunnen enn det meste annet av dagens hardcore.

Gävle-bandet omtales som svært så hardarbeidende, hva nå enn det vil si. De er i hvert fall opptatt av både politikk og miljø, noe som ikke bare fremgår i tekstene, men også i innpakningen av CD-en, som er laget av gjenbrukspapir og miljøvennlig PVC.

De fem guttene bak Meleeh har definitivt laget et album som blir bedre og bedre for hver snurr, men når det allikevel kun er et par spor som virkelig frister til gjenlytt så blir To Live And Die For lett glemt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Os Mutantes - Mutantes ao Vivo: Barbican Theatre, Londres 2006

(Luaka Bop / V2)

Viva Mutantes! Fantastisk gjenforeningskonsert, festet til tape og film.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Stars - Set Yourself On Fire