cover

Bloom's Decay EP

Clown

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Nu metal

Spor:
All Your Ugly
Ammonia
Insula
Gazing at the Sun
Confusebox

Referanser:
Slipknot
Mudvayne
Korn
P.O.D.
Coal Chamber

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Forbanna Klovner

God debut fra sinte Bergenskarer som tar opp kampen mot Hollywood og MTV.

Etter et par demoer og mange live-opptredner, kommer bergenske Clown med sin første, selvfinansierte debut-EP. Bandet spiller nu-metal, en sjanger som hovedsaklig domineres av amerikanske aktører, og blir hyppig brukt i moteriktige teen-filmer fra Hollywood. Nå kommer nok neppe Clown til å dukke opp I Still Know What You Did the Summer 3 Years Ago, men det låter ikke så verst likevel.

Blooms Decay består av fem relativt kjappe og korte låter, som tidvis er riktig så heavy og aggressivt. Platas første spor All Your Ugly er favoritten; det er her samspillet mellom de nedstemte gitarerene og den svært så aggressive vokalen fungerer best. Den rene vokalen som benyttes på noen av de øvrige sporene er ok, hverken mer eller mindre. Gitarene har en fin, upolert sound og jeg har stor sans for rytmeseksjonen bestående av bass og trommer, som gjør en god jobb med å tilføre både tyngde og groove, noe som gjør at plata blir godt egnet til å spille høyt med mye bass. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at Clown trenger mer tid til å utarbeide låtene og få en tydligere identitet i musikken sin, det trengs i en sjanger som for alvor er i ferd med å bli utvanna av MTV-hypa drittband.

Jeg har tro på at Clown kan bli det bandet som forsvarer den norske æren i sirkusmanesjen som heter nu-metal.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Modern Lovers - Modern Lovers

(Beserkley / Sanctuary)

Tidlegare i år runda Jonathan Richman 60 år. I sin ungdom effektuerte han nokre rock'n roll grep som framleis er like verknadsfulle.

Flere:

Jason Molina - Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go
Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes