cover

The Hard End

Headless Marines

CD (2008) - Moshbrigade

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardcore

Spor:
Hard End
Shit In My Pants
Black
Streets of Roses
Laughs & Sex
Leave It Out
Safety Pin
Two Kicks
Negatives
The Vision
Diseases Defects
Monster

Referanser:
Life... But How to Live It
JR Ewing
Juliette & the Licks
PJ Harvey

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Verftcore

Flott, debuterende svensk hardcorekvintett på debuterende norsk plateselskap.

The Headless Marines er et ungt band fra Göteborg som debuterer på den Oslo-baserte labelen Moshbrigade, og dette er også første utgivelsen for plateselskapet. Kvintetten startet for flere år siden, for så å bli oppløst, og så samles igjen etter et par års pause.

Bandet spiller energisk punk/hardcore med gitarister og en rytmeseksjon som har dårlig tid. De er treffsikre og slaget er hardt. I alt er albumets 12 låter unnagjort på 26 minutter. Her snakker vi altså om et gjennomsnitt på 2,17 minutter pr. låt, og selv under punkrockens paraply så er dette kjapt gjort. Gøteborgerne har ikke funnet opp noe som helst nytt innenfor rocken, men viser at de behersker sjangeren mesterlig.

I åpningskuttet Hard End er det full gass og det varer ikke ett minutt en gang før neste låt er i gang. Vel verdt å merke seg er bandets kvinnelige vokalist, Pixie, som oser av kraft og vitalitet. Hun er dyktig, hun skriker sin desperasjon og løfter flere av låtene på albumet. Resten av bandet er presise med overganger og det føles innpå kroppen. Hodet blir fylt med rå, skitten drivende punkrock med flotte hooks og refrenger.

Materialet og tempoet får svetten til å renne som et fossefall. Det kan til tider minne om Juliette & The Licks, med den forskjellen at det skal spilles like mange låter på halvparten av tiden. Ellers skulle ikke repertoaret til smått legendariske Life, But How to Live It? heller være noe dårlig sammenligningsgrunnlag.

Albumet oppleves som todelt. Spesielt første halvdel inneholder glimrende låter, der Shit In My Pants og Laughs & Sex skiller seg ut som skivas beste spor. Dessverre flyter siste halvdel litt over i hverandre, uten at det er direkte svakt, for all del, men her mangler de fengende låtene som preger de første minuttene.

Debutskiva er en vellykket fullengder og The Headless Marines inviterer til en hardcorefest som du absolutt bør sjekke ut dersom du er kjenner og nyter av genren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
This Is Music Inc. - Krasnapolis