cover

Let's Get Static

The Projects

CD (2004) - Track & Field / Racing Junior

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Elektropop

Spor:
Runner Up
If There Are More of Us
Entertainment
The Empty Hours
No Revolutions
Ulysses In the Supermarket
Today/Yesterday
Accidents Will Happen
The Street Under the High Street
Happy Endings

Referanser:
Gang of Four
Stereolab
Add N to (X)

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


No revolutions in the supermarket

The Projects følger tett electro punk-sporene etter Gang Of Four og Add (n) To X.

The Projects er en samling av fem unge menn og kvinner fra tre forskjellige nasjoner som tilber det urbane liv og derfor har slått seg til i London. Der har de holdt sammen siden 2001, før det hadde svenske Lisa tidligere spilt i Miss Mend og Morgane en gjesterolle i ikke helt ukjente Stereolab. Album-debuten Let's Get Static er utgitt på pop-fetisjist-etiketten Track & Field, som fra før har opptjent adskillige pop-smart-club kudos gjennom Essex Green, Ladybug Transistor, Of Montreal og et dusin tilsvarende artister.

Runner Up får geigetelleren til å knitre lystig allerede fra første sekund. Dette er radioaktiv neo-postpunk-pop med hvit støy, mørkt kraut-stjernestøv og Stereolab-aktig sang fra svenske Lisa Rosendahl. Videre utover viser et slektskap med Add N to (X) seg stadig klarere, selv om The Projects nok er noe snillere. If There Are More of Us og Entertainment surfer på tidlig 80-talls nostalgi innsmurt med Ultravox, U2, Pretenders, Blondie og Toyah. Pussig nok er det innledende synth-motivet på If There Are More of Us loddrett henta ut av Baba O'Riley (fra Who's Next 1971). Studerer vi denne ikke-så-rart-likevel-referansen videre, vil vi gjennomskue et skikkelig Townsend-power-riff på The Street Under the High Street. The Empty Hours er en av de gangene vi kommer nærmest Stereolab, men uten tilsvarende fantasi og utforskningstrang. Tekstene minner meg om Devo ved å være minimalistiske, halvintellektuelle og småtoskete med vekt på masserepetisjon av utsagn som "this city doesn't strike me as healthy anymore".

The Projects leter sjelden etter flere enn tre noter når de hurtigkobler sammen sine transistor-danser, dette forblir ei plate som er fornøyd med å holde seg til grunne og delvis gjennomlyselige tre-minuttere designet for studentradio og parties. Det låter umiddelbart forlokkende og fengende, men Let's Go Static blir som en helhet monoton og... ja, rett og slett statisk. Enkeltvis tjener de 10 sporene på at de er så korte at de avslutter mens de fortsatt er sjarmerende og før kjedsommeligheten setter inn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


When - Trippy Happy

(Jester)

Psykedelisk pop kan aldri bli mer trippy happy enn Trippy Happy – Lars Pedersen er ute med et mesterverk.

Flere:

Brandy - Full Moon
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool