cover

Where Twilight Dwells

Midnattsol

CD (2004) - Napalm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Metal / Folkmetal

Spor:
Another Return
Lament
Unpayable Silence
Haunted
Desolation
Enlightenment
Tårefall
Infinite Fairytale
På Leting
Dancing With the Midnight Sun
Tapt Av Håp

Referanser:
Theatre of Tragedy
Leaves Eyes
Tristania
Sins of thy Beloved

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Lite variasjon

Midnattsol har et godt utgangspunkt i gode musikere og god lyd ...

Som bandnavn og platetittel antyder, er det metal av den mørke og gotiske sorten det her dreier seg om. Midnattsol ble stiftet i 2002 av sopran Carmen Elise Espenæs og gitarist Christian Hector, som rekrutterte de resterende medlemmene på bass, andregitar, slagverk og synth.

Carmen Elise er forøvrig lillesøster av den noe mer profilerte Liv Kristine, kjent fra Leaves Eyes og Theatre of Tragedy.
Midnattsols musikk kan beskrives som en mykere utgave av nevnte Theatre of Tragedy, med en overvekt av stillferdige, rolige låter som for eksempel de tre norske: Tårefall, På Leting og Tapt av Håp. Sistnevnte er forøvrig en versjon av Solveigs Sang.

Det finnes også noen mer metalliske bidrag, som Lament og Haunted, som leder tankene over mot norske band som Tristiania og Sins of thy Beloved. Midnattsol er likevel ikke like hardslående som disse, dette først og fremst fordi de ikke har med den growlende herrevokalen, som etterhvert er blitt standard for sjangeren.

Produksjonsarbeidet står Espenæs' svoger Aleksander Krull for, som til daglig spiller i Atrocity og for øvrig er gift med nevnte Liv Kristine. Han har gjort en helt grei jobb, lyden på Where Twilight Dwells er blitt behagelig om enn litt kjedelig. Det samme kan sies om Carmen Elises vokalarbeid: Behagelig, men etterhvert litt for kjedelig. Det kunne vært en fordel med en vokalist til for å skape en kontrast, i det minste kunne hun kanskje variert stemmebruken noe mer.

Where Twilight Dwells er en anonym utgivelse, som kunne vært mye mer spennende hvis Midnattsol hadde klart å skape mer særpreg, og ved å variere låtene noe mer. Jeg regner likevel med at plata kommer til å slå greit an hos fans av storesøster Liv Kristine og hennes band, og at Midnattsol fortsetter å gi ut plater på tross av lunkne anmeldelser som denne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dizzee Rascal - Showtime

(XL)

19-åring fra London hamler opp med hip hop-storheter på begge sider av dammen. Big up!

Flere:

Firewater - The Man on the Burning Tightrope
Little Axe - Hard Grind