cover

Far From Tellus

Far From Tellus

CD (2010) - Impeller Recordings / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Krautrock / Indierock / Alternativ / Country

Spor:
Far From Tellus
The New Tune
Norwegian Fairytale Mix
Rosemary
Morning Stars
Essence
Mogens
User Of Uzi
Murder Ballad
Bless Our Souls

Referanser:
The Walkmen
Izakaya Heartbeat
Bob Dylan

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ekte urbane cowboys

Originalitet og kvalitet på dette debutalbumet fra Oslobandet Far From Tellus.

Den har vært i emningen i lang tid nå, denne debuten fra Far From Tellus. Det begynner å bli noen år siden de første låtene begynte å dukke opp, og Far From Tellus ble mer et navn som suste rundt i bakgrunnen uten å få forløsning i form av en skikkelig utgivelse. Men den har endelig kommet, og den er ekstremt fornøyelig.

Det første man biter seg merke i på dette debutalbumet er at de i alle fall ikke har noe mål om å være trendy på noe vis. Med unntak av at de kaller det de driver med for krautfolk kanskje, dog det er tross alt en nokså beskrivende benevnelse. Far From Tellus introduserer seg nemlig med en forsiktig synth, før banjoen dukker opp og gjør førsteinntrykket av albumet til noe ubeskrivelig hektende. Allerede noen få sekunder inn så har de maktet å pirre nysgjerrigheten optimalt, og etter hvert som de sakte men sikkert, og selvsikkert, legger på lag for lag i åpningslåten så blir det mer og mer tydelig at dette er noe man kan bli fryktelig glad i. En vokal som litt på samme måte som Hamilton Leithauser i The Walkmen hermer etter Bob Dylan. Det kan man like.

Likheten mellom de to bandene slutter imidlertid der. Innslagene av elektroniske og krautete elementer i ellers country og folkaktige omgivelser er mildt sagt forfriskende, noe bandet gang på gang har bevist også på konsert.

Det er litt sirkus å høre på Far From Tellus egentlig. Låtene er noen ganger satt sammen på en slik måte at man ikke vet helt om man skal ta de helt seriøst, og det er partier som gjør at man blir sugd inn i det automatisk, og andre partier hvor man ikke helt vet om man skal rølpe eller stoppe alt man holder på med. På en god måte altså. Vokalen kan i tillegg til tider høres lettere parodisk ut, men bidrar likevel til en knallrød tråd og et superkarakteristisk trekk ved Far From Tellus. Inntrykk er det nok av, og bandet har brukt tiden sin godt med tanke på å lage en ekstremt lekker kombinasjon av urbane og landlige komponenter.

Ikke bare det, poplåter fins det også her, og The New Tune er kanskje ikke akkurat en monsterhit, men er uten tvil et kutt som radiostasjonene enten bør plukke opp umiddelbart eller skjemmes til de er grønne for at de ikke har gjort det.

Far From Tellus har prestert å levere både originalitet og kvalitet med dette debutalbumet, og det er ikke akkurat så vanlig i disse dager. Dette er et album som trygt kan anbefales til folk som er litt leie av alt som gang på gang resirkuleres, og er sultne på noe nytt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Rosanne Cash - Black Cadillac

(Capitol)

Ei dotter minnast og tar farvel, med velfunderte ord og sterke tonar.

Flere:

Thomas Dybdahl - Science
The New Pornographers - Twin Cinema