cover

The Dawn of Battle

Manowar

CD-single (2002) - Nuclear Blast / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Metal

Spor:
The Dawn Of Battle
I Believe
Call To Arms

Referanser:
Judas Priest
Twisted Sister

Vis flere data

Se også:
Hell on Earth III - Manowar (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Barbarenes hevn

Gutta i pels rider igjen. Dessverre er de ikke like heldige med alt de gjør.

Manowar er et av den siste tidens mest overraskende comeback. Utsolgte konserter og stigende platesalg har tatt denne anmelderen på senga. Man skulle tro at de pelskledde barbarflørterne var avlegs. Kanskje er det med ironisk distanse publikum strømmer til for å se sine ungdoms idoler. Etter Warriors Of The World gir de nå ut en trespors singel, hvor to av låtene er nye.

Tittellåta er av godt gammelt heavy metal kaliber. Tung, drønnende og med et storslagent kor. Det er antagelig akkurat slik fansen vil ha det. Innslag av gitarronk og et rolig, liksomfølsomt parti er også innlemmet. I Belive er en helt annen historie. Denne allsangsrock-låta er så cheesy at jeg får frysninger på ryggen. Her overgås både Queens stadionhymner (à la We Are The Champions) og Judas Priests mest flaue øyeblikk (à la Take On The World og United). Både musikk og tekst er langt unna hva det er mulig å høre på uten å bli pinlig berørt.

I tillegg får man med Call To Arms fra siste album, en ganske standard metalsak. Manowar er vel ikke av de musikalsk mest spennende banda. Det kan uansett være underholdende å høre deres overdrevne kamp-og-rettferdighet-tekster. For de som har PC er det også noen godbiter på CD-ROM, blant annet klipp fra Ringfest 02 (tysk metalbegivenhet).

The Dawn of Battle er det mest interessante stykket musikk på singelen. Man kan lett få inntrykket av at dersom man har hørt en Manowar-låt så har man hørt nesten alle. Deres volds- og fantasiglade fortellinger kan nok gi seg utslag på smilebåndet, men man blir ganske fort lei av å høre på.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


This Is Music Inc. - Krasnapolis

(Black Label)

Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop.

Flere:

Agnethe VR - Inspired
Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information