cover

Rock 'n' Roll Baby

Lightnin' Moe

CD (2005) - Blue Rocket

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Rock'n'Roll / Soul / Rockabilly

Spor:
Forgetting You
Take a Chance
When I Get Old
Show Me Your Love
You Never Wear My Ring
Let the Conscience Be Your Guide
Need Your Loving Tonight
Talk Is Cheap
This Is MY Time
Crying Over You
Astatic Bullet
Can't Stand

Referanser:
The Fabulous Thunderbirds
Patrick Carlson's Bluebirds
Good Time Charlie
Nick Curran and the Nitelifes
Red Devils

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Storartet dansk øseblues

Nok en gang viser et skandinavisk band hvor rå og hardtslående moderne blues kan være.

Danske Lightnin' Moe er ute med sin fjerde skive, og de når med den en foreløpig formtopp. Rock 'n' Roll Baby kan best sammenlignes som et godt gammeldags knytteneveslag i solar plexus. Vi snakker altså ikke om blues av det melankolske slaget, men heller det nærmeste jeg har hørt Red Devils på en god, god stund. De som kjenner til legendariske djevlene med maniske Lester Butler på munnspill og vokal, og illsinte Paul Size på gitar, kan tenke seg hvordan Lightnin' Moe høres ut. Det dreier seg om et band som hver for seg kanskje ikke er de beste bluesmusikerne på denne siden av Atlanteren, men som sammen får utløp for en helt spesiell energi som de på denne utgivelsen evner å formidle på CD.

At alle låtene utenom én er originale, at bandet har produsert selv og at de gir ut plata på eget selskap vitner om en voksende selvtillit, som nok er båret frem av en mengde spillejobber over hele Europa de siste årene. Bandet har valgt å legge seg så tett opptil live-soundet det overhode er mulig å komme. Her knitrer det i overstyrte rørforsterkere, gitaren harver og sliter og Morten Stenbaek synger som besatt. Det høres ut som bandet konstant er på grensa til å skjære fullstendig ut. Ut av denne galskapen og litervis med svette i studio kommer musikk som definitivt ikke er pen, men det er sgu dejligt å høre på.

Størsteparten av låtene er raske, svingende saker egnet til å fylle dansegulv på enhver bule. Noe er sogar mer 50-talls rock'n roll enn blues, som for eksempel This Is My Time og Take a Chance. Det svinger fryktinngytende hele veien, og når Stenbaek eller Vegeberg strammer skruen en runde til og spiller solo, så er det som taket løftes idet karene forsøker å strekke grensene for hvor hardt og rått det fysisk er mulig å spille på et munnspill eller en gitar. Hvor langt kan man for eksempel bøye en gitartone før den sprekker og skjærer ut i falskhet? Svaret på det og mye mer får du på denne plata.

Det finnes flere rolige øyeblikk her også, som i den eneste coverlåten, James Carrs vakre soulballade Forgetting You. Her er Stenbaek strengt tatt "out of his league" stemmemessig, men han kommer seg fint unna med innlevelse og energi. En annen dempet sak er den seige slow-bluesen Talk Is Cheap, der Vegeberg viser at han også behersker mer sløy spilling i tillegg til de Junior Watson-aktige løpene han er en eksponent for på resten av plata. Saken er at den samme nerven er til stede i de rolige låtene også. Noen ganger kan det virke som Stenbaek er på villspor rent låtmessig, som i den rocka Let The Concience Be Your Guide, men halvveis forandrer låta natur og glir over i en eggende ass-shaker av en låt.

Personlige favoritter er Need Your Loving Tonight, der jeg er overbevist om at Stenbaek skal miste stemmen hvert øyeblikk i ren utmattelse og Louisiana-rockeren This Is My Time. For ordens skyld: ingen av disse musikalske høydepunktene hadde vært mulige hadde det ikke vært for rytmeseksjonen, som jo alle veit er bærebjelken i ethvert godt bluesband. Et uvanlig delikat paperback-cover og kult design er prikken over i'en på Rock n Roll Baby, og da er det ikke annet å gjøre enn å henvise alle til bandets hjemmeside eller pacificblues.com som i skrivende stund er de eneste stedene jeg kan se det er mulig å få kjøpt skiva nå.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Trials & Errors

(Secretly Canadian)

Jason Molina bretter opp ermene og harver løs i opptråkket jord med ny glød.

Flere:

Espers - Espers II
Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire