cover

Powers Of Horror

Haust

CD (2010) - Fysisk Format / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Metal / Punk

Spor:
Cold Comfort
Anti-Reproductive
Skate Rock
Pointing And Laughing
I Dont Know Jack
Deep Green
The Abyss
Nekromantik Norway
I Stand Alone
Shit Hit
Unknown Mess
Eaten Alive
Vomiting

Referanser:
Scum
Satyricon
Eskatol

Vis flere data

Se også:
Haust/Next Life - Haust & Next Life (2010)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Haust 2 - Resten 0

Jeg vet ikke hvem som stjal kosebamsene til denne gjengen da de var små, men frustrasjonen det ledet til gjør at de fortjener medaljer.

To år etter at Haust fikk æren av å stå bak den aller første utgivelsen på Platebutikken Tigers eget label, Fysisk Format, er de tilbake med oppfølgeren. Og for å si det sånn, så var nok den æren for to år siden ganske så gjensidig, for Ride The Relapse var ikke et hvilket som helst album. Man skal ikke bruke klassikerbegrepet for mye, men når det gjelder dette albumet så er det virkelig på sin plass. Og nå kan man endelig konstatere at Powers Of Horror ikke står særlig tilbake for forgjengeren.

Nå strekker kanskje ikke Haust seg ut til folk flest, men om hjertet banker litt ekstra for litt hardere rock, metal eller hardcore, er sjansen stor for at Haust vil trykke på alle de riktige knappene. Og de kommer sikkert til å trykke til man er fysisk ute av stand til å tåle mer.

At de i forkant sendte ut et herlig utskudd som The Abyss som teaser på Powers Of Horror sier egentlig sitt. Og vi visste at det var et band i storform tidligere i å, da de slapp en tolvtommer-split med labelkompisene i Next Life. Det Haust gjør er på så utrolig mange måter kaldt, umenneskelig og tomt for håp, men makter likevel å fremstå som en hyllest til alt hva den ikke står for. Samtidig står antemiske metallpunkverk som Anti-Reproductive frem som den reneste og mest brutale sannheten som finnes.

Denne oppfølgeren har på mange måter tatt Haust i en litt ny retning og. For det er vitterlig blitt enda litt mørkere og bestialsk. Vokalist Vebjørn Møllenberg Guttormsgaard fortsetter å glefse og kanalisere djevelens velvalgte ord på en måte som gjør at man får inntrykk av at det er enda større ting på gang enn bare den nye skiva til et lite Osloband. Det er fristende å trekke frem Guttormsgaard som Hausts mest sentrale bestanddel, men det er sannelig hans tre medsammensvorne som setter fyr på han og strammer og sikter inn katapulten også.

Er man mørkredd vil jeg tro at dette kan være litt i skumleste laget. Voldsomme riff og en enestående innbitt og skrekkelig vokal, og en så bloddirekte og billedlig formidlingsevne at om man ikke blir bittelitt redd, så kan man rett og slett klassifisere seg selv som beinhard. Men så sint og brutalt som dette, er det lett å la seg rive med også. Powers Of Horror er kanskje ikke i seg selv bedre enn Ride The Relapse, men den greier uansett å mane frem noen svarte hull som forgjengeren ikke rakk over.

Fysisk Format har tidligere i år gitt oss mesterverket Like Iron I Rust av Kollwitz, og jommen har de ikke sneket enda en utgivelse inn blant årets definitive høydepunkter med Hausts andre verk. Ride The Relapse og Powers Of Horror er hver for seg strålende utgivelser og til sammen så gjør det Haust til noe av det mest banebrytende vi har.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Proviant Audio - Real Love Tastes Like This

(Paper Recordings)

Kruttet er oppskutt, Proviant Audio skyter fra hofta.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion