cover

Black Diamond

Black Diamond Brigade

CD-single (2003) - Universal / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Hardcore / Hardrock

Spor:
Black Diamond
Black Diamond (Video Mix)
Black Diamond (Music Video)

Referanser:
Kiss
Amulet
Faith No More
Turboneger
Satyricon
Ralph Myerz & The Jack Herren Band

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Barndommens luftgitarsprell på nytt

Darkness will fall on the city, it seems to follow you too.

Når en gjeng av Norges tøffeste menn samles, blir venner med bassisten fra et av favorittbanda dine fra tenåra, og spiller inn en av Kiss-favorittene dine, kan det ikke gå galt. I anledning den nye heavy metal-samleren som kommer på nyåret, har fire nordmenn og en amerikaner spilt inn en cover av Black Diamond. Innspillingen viser både enorm respekt for låtskriver Paul Stanley og de beste sidene til gutter som Torgny Amdam og Knut Schreiner. Disse to sistnevnte føler seg kanskje mest hjemme i dette harde rockelandskapet, men det er neppe ukjent for Sigurd Wongraven heller. Tarjei Strøm har lenge flørtet med rockeklisjeer i elektonikatrioen Ralph Myerz & The Jack Herren Band, mens Billy Gould har spilt i Brujeria og ikke minst Faith No More. Mannen ble flydd over kun for denne innspillingen.

På CDen får man i tillegg en ganske lik videomix og selve musikkvideoen. Kanskje ikke allverden for pengene, men absolutt underholdende.

Låta har ikke blitt oppdatert nevneverdig, men fått en passende klype friskhet og trøkk. Det har blitt en morsom og solid coverversjon, som neppe rokker ved synet ditt på Paul Stanley, Ace Frehley, Peter Criss, Gene Simmons eller Torgny Amdam. Den kan likevel være det lille ekstra som får deg til å grave etter Kiss-skivene dine igjen, dersom du ha gjemt dem innerst i hjørnet. Sjøl har jeg tenkt ut en ny luftgitar.