cover

Bad Mother Trucker

Ten Foot Pole

CD (2002) - Victory / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Skatepunk / Poppunk

Spor:
Plastic
Giving Gravity a Hand
Do It Again
Happy Daze
Armchair Quarterback
Nova Scotia
Sarah Jones
One Hero
Shelter
Wanna Be Alone
Fall In Line
Riptide

Referanser:
NOFX
Satanic Surfers
The Offspring
Pennywise

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Skate away

Amerikanske punkere serverer en halvtime med saker man har hørt før.

Ten Foot Pole har hengt med en stund uten å kunne høste fruktene i de gode periodene punk har vært in. En av grunnene kan rett og slett være kvalitet. De havner et godt stykke bak i køen når man skal ta for seg USAs kuleste punkband. I tillegg er de vel ikke kommerse nok, noe de selv sikkert er glade for.

På Bad Mother Trucker finner man den type punk som passer bedre sammen med skateboard enn sikkerhetsnål. De raser av gårde i en popbasert variant hvor popelementene ikke er spennende eller gode nok. Ten Foot Pole får bare ikke den tøff-melodiøse kombinasjonen til å sitte som den bør. Det blir anonymt og forlater lytteren med en følelse av likegyldighet. Plata er ikke jævlig, men heller ikke bra.

Få av låtene fester seg, selv om flesteparten har et slags allsangspreg. I tillegg blir det litt vel likt. Bad Mother Trucker hadde kanskje egnet seg som soundtrack til en skatefilm, hvor musikken kommer i annen rekke. Det er nemlig fartsfylt og humørfylt hele veien, på en måte som sikkert gir amerikanere i baggy bukser små adrenalinkick.

Mot midten av skiva hever riktignok nivået seg noe. Med Armchair Quarterback, Nova Scotia og et par andre nærmer de seg kule låter. Likevel når de ikke opp til NOFX og andre foregangsfigurer i genren. Det riffes og riffes uten at det er noe å bli opphisset over. Mest er det repetisjon over ting som er gjort hundre ganger tidligere.

Ten Foot Pole veit hvordan de skal virke tøffe og morsomme, men mangler låter og originalitet til å fullbyrde det hele. Det virker som om de prøver virkelig hardt. Selv i sine lyseste øyeblikk blir de ikke stort mer enn annenrangs USA-punk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?

(Constellation)

Klezmer-punk og balkansk delirium-dans i ly av Silver Mt. Zion? Gjør klart for Black Ox Orkestar!

Flere:

Andrew Bird - Noble Beast
Agnethe VR - Inspired