cover

Floriography

Moddi

CD (2010) - Impeller Recordings / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Drømmepop / Folk

Spor:
Rubbles
Magpie Eggs
Ardennes
A Sense Of Grey
Smoke
Poetry
Stuck In The Waltz
7!
Krokstav-emne

Referanser:
Sigur Rós
Skúli Sverrisson
Einar Stray

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Årringtelling

Vi har fått en ny og original stemme, en unik formidlingsevne og et åpenbart stort talent. Floriography er ikke briljant, men et must likevel.

Pål Moddi Knutsen er ikke som andre 22-åringer. Det er vel få av de som har dedikert de siste fire årene av sitt liv på å lage drømmealbumet. Moddi har, og det må man bare beundre uansett hva resultatet har blitt. Det har for øvrig blitt veldig lekkert, men det visste vi vel for det meste på forhånd tror jeg.

Det har gått et par år siden vi begynte å høre om Moddi, og det har blitt rapportert store endringer i lydbildet som kunne bety et par overraskelser for de som hadde fulgt med fra starten. De store overraskelsene uteblir på Floriography, men de flotte øyeblikkene uteblir heldigvis ikke.

En interessant innfallsvinkel til Floriography er en uttalelse Moddi kom med i forbindelse med albumet. Moddi er stor fan av The Mars Volta, og anser musikken sin for å ha flere likheter med progrockbandet fra Texas. Hva har The Mars Volta å gjøre med dette? Vi snakker en særdeles altoppslukende vokal og sindig, dystert trekkspill som omgir seg med usedvanlig lekre arrangementer.

For å være helt ærlig så har jeg ikke peiling, men det er et morsomt filter å skru på når man hører gjennom albumet. Felles har de uansett at det er et detaljrikt lydbilde som møtes oss, og i Moddis tilfelle er det nesten sånn at man kan bestemme alderen på plata slik man ser hvor gamle trær er. Det er de små detaljene som utgjør disse årringene, og det føles nesten som en møysommelig og livsviktig oppgave å oppdage de.

Fire år er lenge, og det merkes at det har blitt lagt ned mye tid på produksjon og detaljer. Det har blitt en plate som står i sterk og desto viktigere kontrast til omgivelsene, nesten uavhengig av hva de er.

Estetisk praktfullt er det til tider, og med så smertefull innlevelse at man nesten går inn i et slags eksistensielt svart hull bare av å høre på det. Måten det så hinsides taes og føles på hele spekteret i løpet av Floriography er storslagent og mektig. Kanskje litt for mektig iblant.

Moddi har laget en flott skive, og det er ikke vanskelig å høre at han er en liten perfeksjonist. I et par av tilfellene så har idéen vært såpass god at det kanskje har vært fristende å forsøke å bruke den til noe annet også, og slik har det blitt en del av det samme på Floriography. Helhetlig funker det til tusen, men litt på bekostning av tålmodigheten vår.

Det er ingen tvil om at Moddi har en original stemme, en unik formidlingsevne og et stort og befriende talent når det gjelder låtskriving. Så selv om magien ikke holder det gående gjennom hele Floriography, så er dette rett og slett bare et album du er nødt til å få med deg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnet - On Your Side

(Ultimate Dilemma)

Engelske kritikere har trykket Magnet til sine bryst. Fortjent. Det beviser Even Johansen nok en gang med sitt nye bittersøte album.

Flere:

The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different
Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That