cover

The Fighting Temptations (OST)

Diverse artister

CD (2003) - Sony Music / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Hip-Hop / Gospel / R'n'B

Spor:
Fighting Temptation
I Know
Rain Down
To Da River
I'm Getting Ready
The Stone
Heaven Knows
Fever
Everything I Do
Loves Me Like a Rock
Swing Low Sweet Chariot
He Still Loves Me
Time to Come Home
Don't Fight the Feeling
Summertime

Referanser:
Aretha Franklin
Alicia Keys
Destiny's Child
Tina Turner

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Led oss inn i fristelse

Gladkristne poplåter på ei snor: Likte du for eksempel Sister Act, kommer du til å elske soundtracket til The Fighting Temptation.

Der Lauryn Hill var hovedpersonen (med den store gudegitte stemmen) i Sister Act fra 1992, er det Beyoncé som spiller den unge, talentfulle sangersken i The Fighting Temptations. Nå har jeg ikke sett filmen ennå, men jeg kan banne på at hun her får bevist at hun har bakgrunn fra gospelmiljøet hjemme i Houston, Texas. Når Beyoncé lager soundtrack med pappa på lasset som produsent, sier det seg selv at vi er vitne til at et enormt kontaktnett settes i sving for å gjøre plata så interessant og variert som mulig. Og hvis dette er målet, ja da har Beyonce og Matthew Knowles lykkes med prosjektet sitt.

Her finnes nemlig smakebiter fra den svarte musikkens historie fra afroamerikanske spirituals via swingjazz og gospel til smøremyk r&b og dansbar hip hop, og det meste bør falle i god jord hos den som for eksempel liker Aretha Franklin, eller nyere souldamer som Alicia Keys, samt Marvin Gaye på det mest bekymringsløse. Og en Beyoncé-fan vil også selvsagt finne mange godbiter på denne plata. Beyoncé kan imidlertid, med respekt å melde, være litt anmasende i de mest langtrukne gospelhymnene, såkalte spirituals som for eksempel Swing Low Sweet Chariot - da kan stemmeprakten male seg ut i ornamenteringer og et virrvar av mønstre, tilsynelatende ute av kontroll, som en barokk altertavle. Men det kan bli for mye av det vakre, og som kjent er måtehold en dyd.

Nei, Beyoncé gjør seg best i r&b-balladene, og duetten med Bilal, Everything I Do, er det godeste, mjukeste og varmeste jeg har hørt på lenge. Denne sangen smaker virkelig fløyelsgrøt! Av andre kjente r&b/hip hop-artister, finner vi Missy Elliott, Faith Evans og P.Diddy. Alle bidrar til å løfte låtene nevneverdig. Ikke helt overraskende finner vi Solange Knowles' navn på coveret, lillesøstra til Beyoncé - her får hun lov å teste ut sitt gryende talent. På låta Don't Fight the Feeling viser hun tydelig at hun er inspirert av sin berømte søsters stemme, men hennes er dessverre ikke like karakteristisk.

Noe av det som er spennende på soundtracket, er krysningspunktene mellom unge og eldre artister på tvers av sjangre. Angie Stone synger duett med Eddie Levert, en av originalmedlemmene i soulgruppa The O'Jays, som var store i USA på 60 og 70-tallet. Som regel er det jo sånn at man kjøper soundtracket etter å ha sett filmen, men dette soundtracket har faktisk motsatt virkning. Og så skulle det jo vært interessant å se Angie Stone i rollen som hardt arbeidende ekstrahjelp ved det lokale vaskeriet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Broadway Project - The Vessel

(Memphis Industries)

Vinylens knitren, kjølige rytmers gyngen, smakfulle arrangementer. Sans + Sampling = Sant.

Flere:

Stereolab - Sound-Dust
Portishead - Third