cover

Instant Critique

Edvard Bredok

CD (1999) - Osito

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Norwegian depression / Elektropop / Elektronika / Lo-fi

Spor:
Instant critique
You must control your heart
On the television show
City nights
In the morning
Leipzig
Just passed by the moon

Referanser:
La Mascara Snake
The White Birch
Merry November
Ai Phoenix
Air
Ugress

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Millenium igjen

Heldigvis trenger ikke musikk å være viktig eller fengende for å kunne nytes en søndags formiddag.

"Instant Critique" er ei plate som ble gitt ut allerede i 1999, men som i år er blitt reutgitt av Oslo-etiketten Osito. Bakgrunnen for dette er ifølge plateselskapet stor tro på plata - den blir sannelig omtalt som en klassiker - og Bredoks by:larm-opptreden med sitt nye band La Mascara Snake.

Edvard Bredok var en del av musikkmiljøet som fredags-Dagbladet hadde sterke meninger om ved årtusenskiftet. I tillegg til Bredok var Påsan og spesielt Martine & Miriam navn en skulle bite seg merke i.

Påsan ga med sin "Jukebox" ut et av Norges beste album noensinne fra denne kreative oasen mellom vestkantens sushi- og kaffebarer, mens Martine & Miriam muligens virker noe passé i 2005. Det trodde jeg ærlig talt også Bredok ville være da nyheten om relanseringen nådde meg - helt til jeg satte på plata for første gang på over fem år.

"Instant critique" har tålt tidens tann, sannsynligvis fordi referansene kan spores til tidløse verk fra tiden rett før "Instant critique" ble lagt ut for salg første gang. Det er ei plate uten skarpe kanter, som låner inspirasjon fra "Deserter's songs", "Long days flight till tomorrow", "Gasoline age" og "Moon safari" - men som også inkorporerer filmdialog i musikken mange år før Ugress får lovord for det samme her til lands. Og låta "On the television show" kunne gått rett inn på Pleasure-plata.

Så langt; flink og riktig musikk. Men viktig eller fengende? Nei. Ikke i 1999 og ikke i 2005. Men "Leipzig" er en veldig fin sang blant et knippe låter der ingen er svake. Heldigvis trenger ikke musikk å være viktig eller fengende for å kunne nytes en søndags formiddag.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motif - Expansion

(Aim)

De unge nordiske jazz-kometene i Motif er på vei inn i stratosfæren med lysets hastighet, og de kan slå ned et sted i nærheten av deg.

Flere:

Ghostface Killah - Bulletproof Wallets
The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky