cover

I Love Techno: 10 Years - The Classics

Diverse artister

3 x CD (2005) - N.E.W.S. / PIAS (Play It Again Sam)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno

Spor:
Orange Minus
Red 2
Wake Up
Point Blank (speedy j remix)
Ploy (strategic mix)
Gatex (original)
Groove la chord
Rez
Windowlicker


Flash
Freak
Virton (chris liebing remix°
Murder Was the Bass (reworked)
Acid Phase
Timeless Altitude
Booster
Alphawave (plastikman mix)


Positive Education
Rocker
Airborne (carl craig remix)
Love story
Tremmer
Electric Deluxe
Pontape
A Small Entrance to a Large Spectrum
Spastik

Referanser:
Richie Hawtin
Underworld
LFO
Aphex Twin
Green Velvet
Laurent Garnier
Slam
Speedy J
Umek
Plastikman
Alter Ego
System 7
Planetary Assault Systems

Vis flere data

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Dunk-dunk av ypperste klasse

Trippel CD som oppsummerer 10 år med glimrende hard, monoton klubbtechno. Det kan jo bare ikke bli feil.

Den belgiske technofestivalen I Love Techno feirer 10-årsjubileum med en trippel CD spekket med klassikere innen festivalens fokusområde: Hard og monoton klubbtechno. Festivalen startet ved å samle rundt 700 publikummere i De Vooruit Concert Hall i Gent, med trekkplastre som Richie Hawtin, Jeff Mills og Daft Punk. Bare fem år senere var I Love Techno blitt en kjempefestival som trakk 35.000 mennesker til The Flanders Expo, med artister som Sven Väth, Speedy J, Dave Clarke, Jeff Mills, Carl Cox og Richie Hawtin.

Også i år spilte mange av de gode gamle sjangerdominerende rytterne som Hawtin, Adam Beyer, Sven Väth, Underworld og Derrick May. I Love Techno: 10 Years - The Classics inneholder da også et godt knippe låter av ovenstående artister, i tillegg til en rekke andre i samme gate og med mer eller mindre samme høye stjerne.

De 26 låtene på denne samleren oppsummerer de største låtene som i ti år har vært med å skape rabalder og ekstase for flerfoldige tusener av technohoder som årlig har samlet seg i Belgia for å oppleve førsteklasses stadion-techno. Bidragsyterne er i hovedsak store og veletablerte navn, og sporene er først og fremst av det harde og monotone slaget. Av helsemessige årsaker er det også lagt inn noen små melodiøse delikatesser som fungerer som rene hvileskjær i all larmen. Aril Brikhas Groove La Chord, Dave Clarkes Red 2 og Aphex Twins Windowlicker er fortreffelige eksempler på sistnevnte.

Gamle giganter som Richie Hawtin (Plastikman), Laurent Garnier, Dave Clarke, Slam, Carl Craig, Underworld og Aphex Twin bør være relativt kjent for de fleste. Hawtin både starter og avslutter ballet, med henholdsvis Orange Minus 01 og Spastik (Plastikman). I tillegg er han til stede med et tredje spor: Plastikmans fantastiske remix av System 7s Alphawave. En låt som alene rettferdiggjør plassen som denne triple boksen opptar i hylla.

Underworlds bidrag er heldigvis ikke planken Born Slippy, men den eldre og langt mer monumentale Rez. Emmanuel Tops gammeltrancete Acid Phase er med, det samme er SLAMs klassiske Positive Education. Luke Slater er også til stede, dog som Planetary Assault Systems, med mesterlige Booster. Bak navnet Gaiden skjuler det seg som kjent ingen ringere enn Steve Stoll (Blunted Boy Wonder) og Patrick Codenys (Front 242), som sammen også ga ut den fenomenale plata Walking on Wires i 2001. Cisco Ferreira fra The Advent gjemmer seg bak solonavnet The Subjective og bidrar med hektiske Tremmer, mens Jochem Paap (Speedy J) kaller både seg og sitt bidrag Electric Deluxe.

I Love Techno: 10 Years - The Classics er ingen komplett kronologisk samling rent sjangermessig, men snarere en fantastisk oppsummering av det ypperste av minimal, monoton og hard techno som i løpet av de siste 10 årene har beveget 35.000 ravere i en gigantisk messehall i Belgia. Enormt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er

()

Ein sørlending finn stemma si blant ein bunke lågmælte songar om rastlause tider.

Flere:

Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours
Diverse artister - Do You Know House? - Volume One