cover

Hanged Up

Hanged Up

CD (2001) - Constellation / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell rock / Instrumental / Avantgarde / Minimalisme

Spor:
Winternational
Propane Tank
Powered by Steam
New Blue Monday
Tapping
Czech Disco pt.II
Wilt
Bring Yr Scuba Gear

Referanser:
Godspeed You Black Emperor!
Sackville
Dirty Three
A Silver Mt. Zion
Tony Conrad
John Cale
Set Fire to Flames

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mellom tatere og droner i Montreal

Et nytt samarbeid, med medlemmer fra blant annet Sackville og Godspeed.

Hanged Up er i praksis en duo, og de to medlemmene kjenner hverandre fra det fine folkrock-bandet Sackville. På sin selvtitulerte debut har de med seg blant andre Efrim fra Godspeed You Black Emperor!, og Hanged Up har blitt nok en besettende plate fra kunstnerkollektivet rundt Constellation Records i Montreal.

For dere som kjenner de to overnevnte band, burde det være greit å forstå hvor Hanged Up hører hjemme. De har nemlig både folketonene til Sackville og dommedagsstemningen til Godspeed i seg.

Det dominerende instrumentet på platen er Gen Heisteks fiolin. Hun har et bredt register å spille på, og skaper både minimalistiske partier og mer frenetiske øyeblikk med sin bue. Det er dermed nærliggende å trekke trådene tilbake til tidligere og innflytelsesrike artister som John Cale og Tony Conrads "dream music" og deres Theatre of Eternal Music på 60-tallet. Conrad opparbeidet seg et navn gjennom sin nyskapende måte å tilnærme seg fiolinen på, der han benyttet dens droneegenskaper som redskap. Heistek er seg også bevisst arven som Cale videreførte i mer kjente Velvet Underground, med sine elektriske utskeielser.

Her finnes også motstykker til de melankolske dronene, og på de raskere, mer aggressive partiene av platen, som i Czech Disco pt.II, minner Hanged Up mest av alt om et sigøynerband fra Øst-Europa mot slutten av et heftig bryllup.

Heistek jobber samordnet med Craven som fortjener sin del av kreditten for at denne platen har blitt såpass spennende. Ikke all sporene holder like høy kvalitet som åpningen Winternational, og det greieste er nok å nyte Hanged Up i små doser av gangen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deradoorian - Mind Raft EP

(Lovepump United)

Sophisticated, sultry and confident debut from Dirty Projectors' Deradoorian

Flere:

Kvelertak - Kvelertak
Radical Face - Ghost