cover

Hotel Vast Horizon

Chris Whitley

CD (2003) - Fargo / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Bluesrock / Singer/songwriter

Spor:
New Lost World
Breaking Your Fall
Frontier
Hotel Vast Horizon
Blues For André
Assassin Song
Wide Open Return
Silhouette
Insurrection At Newtown
Free Interval

Referanser:
Terry Lee Hale

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Akustisk hvilepause

Dette er som tynn kaffe. Jeg drikker det, men rynker litt på nesa og påpeker at jeg foretrekker den tjæresvart.

Chris Whitley er en av mange singer/songwritere fra USA som henter hjelp fra Europa. Denne skiva er spilt inn med tyske medhjelpere i Tyskland. Tidligere har han hatt kompiser som Bruce Hornsby og Dave Matthews med i studio. Det virker som om han har ønsket å lage en litt minimalistisk skive. Ti egenkomponerte låter er innholdet. Akustiske instrumenter og tre menn er rammene. Halvtrivelig, men halvtam musikk er resultatet.

Hotel Vast Horizon er en ganske stillestående sak. Jeg har ofte problemer med å følge med dit Whitley antagelig vil ha meg. Låtene blir for anonyme og savner kraft og innlevelse til at konsentrasjonen holder seg der den bør være. Det gjøres ikke noe særlig galt, men altfor lite som kan begeistre. Skal man være slem, kan man si at hele skiva høres en anelse livstrøtt ut.

Denne skiva, og artisten, er fort glemt. Innen akustisk, rolig rock finnes det så mye spennende å ta tak i at Chris Whitley knapt blir en parentes. Ingen av låten fremstår som lokomotiver som kan trekke lytteren med seg gjennom resten av plata. Musikken klarer ikke å provosere meg. Jeg blir bare litt trøtt.

I blant kan dette ligne litt på helt grei stemningsmusikk. Det går sikkert fint an å lytte til denne mens peisen spraker i bakgrunnen og man har en hyggelig person ved sin side, som man kan slå av en koselig prat med. Skal man ha musikk til ettertanke eller aktiv lytting finnes det mye annet som egner seg langt bedre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Monster Mike Welch - Cryin' Hey!

(DixieFrog)

Unge og lovende Mike Welch kommer ut av det blå og leverer fra seg noe så deilig som en komplett, moderne bluesplate.

Flere:

Deradoorian - Mind Raft EP
The Orb - Bicycles & Tricycles