cover

Program 91

Razika

CD (2011) - Smalltown Supersound / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Ska / Indiepop / Poppunk

Spor:
Youth
Why Have We To Wait
Vond I Hjertet
Taste My Dream
Aldri
Nytt På Nytt
Eg Vetsje
Above All
Hvem Skal Tro På Deg Nå
Middelalder
Walk In The Park

Referanser:
Program 81
Elektrisk Regn
The Aller Værste
Marine Girls
The Raincoats
The Pussycats

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Nydelig sjarmoffensiv

Razika leverer en hjertelig og drømmende debutplate.

Så er tiden endelig moden – årets sommersoundtrack skal bestemmes. Om våren, og nå på forsommeren slippes platene som skal kjempe om å sveve rundt i parker, på strender, og i varme hjem over hele det musikkinteresserte Norge. I Razikas debut har vi en foreløpig vinner av denne gjeve æren.

Her får vi dansbare, poppete skahits i fleng. Den herlige, skranglete sounden sitter som støpt i jentenes purunge hender. Denne plata er noe man vil legge seg på gresset sammen med - så kan man ligge der, mens sola varmer ansiktet, og Razika varmer sjelen.

Åpningssporet Youth presenterer gjengen på en glimrende måte. Glade og vågale. Marie Amdams vokal sitter som et skudd til genren, og den sexy ska-gitaren leker seg gjennom hver bidige låt. Vondt I Hjertet kjenner de fleste, og den melder sin ankomst tidlig. Som tredje spor ut viser den frem en feilslått forelskelse som søt musikk.

Det skal nevnes at det er noe ekstra sjarmerende ved sangene som fremføres på bergensk. Den brokete dialekten gjør virkelig sitt for atmosfæren på plata. Det kan godt være Oslobrillene mine som gjør det, men det er noe med bergensk som gjør skrangling enda litt mer skranglete – ta John Olav for eksempel. Derfor er det litt synd at en del av låtene blir formidlet på engelsk. Det er ikke katastrofalt – på ingen måte – men når det fungerer såpass bra på morsmålet, så burde man holde seg til det.

Jentene har også spandert på oss en cover av The Pussycats. Why Have We To Wait viser oss hvor en stor del av inspirasjonen hentes.

Razika har et tett turnéprogram i sommer, og skal blant annet opptre på Klubben under Øyafestivalen, Slottsfjell, Hove og Malakoffestivalen i Nordfjordeid. Denne plata er en absolutt selvfølgelighet i enhver musikkelskers samling, og konsertene står i stil. Få med deg Razika i sommer!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Animal Collective - Sung Tongs

(Fat Cat)

Naturbarn fra Maryland byr på 50 minutter med friske urter, nøtter og bær. Og noen magiske sopper til dessert.

Flere:

Fever Ray - Fever Ray
Motörhead - Inferno