cover

Vänsternäven

Vänsternäven

CD (2009) - Svindel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Hatfestivalen
Vad ska jag göra?
Snickarjävel (så kan det gå)
Vaktsvin
Jehovas
Nassejävel
8 tim
Allt kommer bli bättre
Gubbafylla
Tjejfest
Vänsternäven Blues
Cellen
Kravaller
Hat Hat Hat
Nitlott
Skaraborg
Ta i trä
Söndag
Julefrid

Referanser:
UK Subs
Cockney Rejects
Ramones
The Lurkers
The 4-Skins

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ingen knockout

Rølpepønkere som trykker pedalen i bånn, men treffer ikke så hardt med slagene sine.

Siden Ebba Grön debuterte med We're Only in It for the Drugs i 1979 har det jevnlig kommet ut anstendige og svært gode punkalbum fra Sverige. Men blant de fornemme dukker det også opp en del en gjerne kunne vært foruten.

Vänsternäven tar opp arven mer fra britisk punk- og oi enn fra den svenske punkscenen. Deres debut handler dermed om fullt øs og pøs fra første til siste sekund. Her går det fort unna, og låtene holder seg stort sett under to minutter. Dessverre er gasspedalen trykket altfor hardt i bånn på en plate med altfor få gode låter. Det blir både anstrengende og masete å høre gjennom hele albumet, og Vänsternäven kunne med hell kuttet ned fra 19 til en 4-5 låter og gitt ut en kraftfull EP.

Det blir veldig mye forutsigbar gjentakelse med vers og allsangsrefrenger igjen og igjen - og igjen… Ikke at et punk/oi-band trenger å skape spenning eller nysgjerrighet, slik for eksempel Tysta Maria har klart med sine album, men det hele blir så likt at da plata er halvspilt ønsker ørene mine å høre på noe annet. Men det kommer ikke. Siste halvdel er lik den første. På et vorspiel med høy lyd og relativt mye drikke skal du ikke se bort fra at enkelte av rølpepunk-låtene kan bli noen slagere.

Har du noen gamle plater med band som Cockney Rejects, UK Subs, The 4-Skins eller andre oi-band fra tidlig 80-årene, så har du hørt dette før - og trolig litt bedre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That

(Kill Rock Stars)

Intrikat, energisk, progressiv og poptastisk, og definitivt noko for seg sjølv. Det er Marnie Stern det.

Flere:

The National - Alligator
High Llamas - Beet, Maize & Corn