cover

Leather and Lacy

Greg Malcolm

CD (2009) - Interregnum

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Drone / Folk / Gitarjazz

Spor:
Prayer
The Crust
Art
Bone
Ducks
Blues For Aida
Life Is On Its Way

Referanser:
Glenn Jones
Harris Newman
Oren Ambarchi
Crazy River

Vis flere data

Se også:
Hung - Greg Malcolm (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


For Steve Lacy

Greg Malcolm tolker den amerikanske saksofonisten Steve Lacy på sin helt spesielle måte - med tre gitarer.

Greg Malcolm fra New Zealand er en meget interessant, om noe underkjent gitarist som gjennom en årrekke har markert seg som original og tidvis nyskapende både i formuttrykk og utøvelse. Han har spilt en del i Norge, blant annet på Safe as Milk-festivalen, og alle som har sett Malcolm live husker det lenge etterpå. Han trakterer tre gitarer, gjerne samtidig, og benytter ymse objekter (fjær, strikker etc.) for å skape sitt uttrykk, som han beskrev som følgende i et tidligere intervju med groove: "Hypnotic evolving melodies built upon layered drones." Akkurat det oppsummerer Malcolms modus operandi ganske så presist. Resultatet av hans enmannsorkester blir pulserende, organisk og nettopp hypnotiserende, fundert i Takoma-skolen men hele tiden søkende videre utover. Det gjelder også for Leather and Lacy.

Tittelen henspiller på den amerikanske saksofonisten Steve Lacy, og alle låtene her er bygget over hans komposisjoner og fremført live på Wellington Jazz Festival i 2006. Malcolm gjør rede for sitt langvarige forhold til Lacy i den underholdende omslagsteksten, og understreker blant annet at Leather and Lacy "aims to transform the tunes while maintaining a spirit true to the original". Jeg kjenner ikke Steve Lacy godt nok til å si om det er vellykket eller ei, og får nesten vurdere resultatet som en ordinær Malcolm-skive. Og slik høres den da også ut. Folkdroner og rytmisk støy erstatter et ordinært saksofonbasert jazzuttrykk, men en mer impresjonistisk tilnærming enn tidligere noteres i hvert fall. Gradvis oppbyggende gjennom repeterende temaer skaper Greg Malcolm noe særegent som egner seg veldig godt i lange komposisjoner. Timinutteren The Crust sammenfatter mye av det som er så besnærende, ikke bare med denne platen, men med Greg Malcolm generelt. Dette er ikke musikk som er egnet for overfladisk sveip, men med et par gode hodetelefoner og lukkede øyne tar den form som finner stadig nye fasonger.

Det er en fjær i hatten for norske Interregnum at de får æren av å presentere Malcoms sjette soloalbum på 13 år. De stod også bak en av 2008's aller beste utgivelser med amerikanske Robedoor, og er en etikett som virkelig er verdt å følge opp litt ekstra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See

(Jagjaguwar)

Elva er dyp og elva er bred, men Okkervil River navigerer stødig av sted.

Flere:

Richmond Fontaine - Post to Wire
Mahjongg - Kontpab