cover

The Official Bootleg Series Volume 5: Too Many Spare Parts In the Yard Too Close at Hand

Giant Sand

CD (2003) - Ow Om

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ørkenrock / Americana

Spor:
The Calexico Audition and Failing It
The Very Last Blue Marble Girl
Goldfrapp Tribute
Available Space
House of the Punishing Sun
Hatch
Tom Waits Tribute
The Feel of Original Leather
Colder Than Cool Enough
The Very First Blue Marble Girl
Rain Mixed With Parade
Loopy

Referanser:
Calexico
Eugene Chadbourne
Tom Waits

Vis flere data

Se også:
Chore of Enchantment - Giant Sand (2000)
The Love Songs - Giant Sand (1988)
Cover Magazine - Giant Sand (2002)
The Official Bootleg Series Volume 4: Infiltration of Dreams (live) - Giant Sand (2003)
Is All Over... the Map - Giant Sand (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Reservedeler #5

På audition med Calexico, plystrende til Goldfrapp og en hyllest til Tom Waits - joda, Gelb åpner igjen dørene til sin verden.

Den femte av Giant Sands "official bootlegs" er som vanlig nok et artig bidrag i den endeløse serien som ingen seriøse sandhoder bør overse. Disse semi-offisielle utgivelsene er vellykkede friplukk fra Det Store Skattekammeret til Howe Gelb. Tidligere har Ow Om blant annet utgitt en nyutgave av nå utgåtte Glum (1994), under navnet Unsungglum, og bearbeidelser fra Chore of Enchantment (2000) som The Rock Opera Years. Alle platene i serien står på egne bein og bidrar til å underbygge det vi allerede vet: Ørkenpoeten Howe Gelb er et vandrende oppkomme av ideer og en konstant utforsker av egne og andres innfall som sjelden faller i det likegyldige.

Too Many Spare Parts In the Yard Too Close at Hand ser ut til å bestå av ganske nye opptak (2002?), og det er calexicanerne Joey Burns og John Convertino som er kreditert med bass og trommer på alle opptakene. Resten av lydene, båndsalami og "avant-countrystøy" er det nok Gelbern selv som må ta ansvaret for.

Dette er en overskuddsplate med de plusser og minuser det innebærer, og som først og fremst er befriende smittende i all sin uhøytidelige stemning. Fra en "calexico-audition" innledningsvis, til den humane plystreversjonen av Goldfrapp, gjennom nydelige utgaver av Blue Marble Girl til båndet endelig flaprer ut i ørkenen med Loopy, er det som om skulderne er senket og sinnet er mildt hele tiden hos de involverte. Med en slik holdning fremføres også nye og intime versjoner av Chore of Enchantments Punishing Sun, Available Space fra Gelbs soloplate Confluence (2001), en egen Tom Waits-hyllest, samt Leather fra OP8s Slush (1997) - her speedet opp under tittelen The Feel of Original Leather, som får uventet besøk av Milkshake Girl (fra Centre of the Universe, 1992)!

Dette er egentlig en artigere utgivelse enn Gelbs siste, The Listener (2003) - om ikke nødvendigvis "bedre". Hans varme, knirkende stemme, surreale tekster og åpne holdning til musikken bør stå som et forbilde for mange av dagens mer selvhøytidelige artister og platebransje.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

Brandy - Full Moon
Motif - Expansion