cover

Skeleton

Abe Vigoda

CD (2008) - Bella Union / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Eksperimentell / No Wave / Støyrock

Spor:
Dead City/Waste Wilderness
Bear Face
Lantern Lights
Whatever Forever
Animal Ghosts
Cranes
Live-Long
Garden, The
Hyacinth Grrls
World Heart
Gates
Visi Rings
Endless Sleeper
Skeleton

Referanser:
No Age
Health
Black Dice
Captain Beefheart and His Magic Band
My Bloody Valentine

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Jungelfeber

Musikk uten skuespill. Bandet Abe Vigoda må for all del ikke forveksles med den anerkjente skuespilleren fra Gudfaren-filmene!

Det eksotiske bandet Abe Vigoda har sitt opphav i Los Angeles, og nå viser de at de slettes ikke eier skjeletter i skapet. Skeleton noe helt annet enn en ordinær skive, den er faktisk helt unik.

Punk og tropemusikk: Er det andre enn meg som synes dette er to ting som er rake motsetninger?

Vel, for Abe Vigoda virker dette helt normalt. Allerede på første spor blir man kastet inn i jungelriket med brask og bram; fortvilte hyl og en jungelfeber uten like følger. Dead City/Waste Wilderness er både energisk og eksotisk, og viser flinke musikere fra et jordnært plan.

De færreste er vel klar over at dette er det tredje albumet til de tropiske punkerne, de har dessverre ikke rukket å bli et kjent navn i bransjen enda. Men etter all sannsynlighet blir de det nå med blinkskuddet Skeleton.

Låtene på skiva er korte og kortfattet. Abe Vigoda gjennomfører låtene på en helt unik "cut the crap"-måte, hvor de gir oss budskapet hardt og brutalt på sin egen måte. Vokalisten hører helt hjemme blant jungelen av støy, gitarer og pulserende tromming. Pulsen slår. Pusten kjennes tung, tung som bly, samtidig som at alt i hodet plutselig er et salig surr. Kan det være jungelfeber? Meget mulig.

Har man først fått jungelfeber gjør man rett i å lete etter en motkur. Motkuren kan være å legge fra seg denne tropeinfiserte musikken, og bevege seg ut i det friske vinterværet; glemme galskapen man nettopp har vært vitne til. Men vil du egentlig det? Joda, jungelfeber er garantert noe man kan leve med. Bak den grønne jungelen og lydene fra de innfødte tropepunkerne ligger kvaliteten som en frisk bris over det hele.

Avslutningsvis får vi tittellåten Skeleton, og når de siste kaotiske jungelskrikene ljomer over høyttalerne blir det brått stille. Ute er det snø, og den tropiske varmen forlater meg sakte men sikkert. Allikevel er jeg fornøyd. Det skal jo trossalt bli lenge til vi får oppleve noen virkelig varmende solstråler her til lands, og da er det godt å vite at vi kan stole på LA- punkerne med de eksotiske rytmene som varmer lytterne og holder oss varme til de ordentlige solstrålene melder sin ankomst.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly

(Aftermath / Interscope)

Ei funky reise inn i ei uroleg og samansett sjel, i ei uroleg og uforståelig tid.

Flere:

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Mats Eilertsen - Flux